Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē otrdien, 22. februārī, ar aktīvu cīņu pie apmales izcēlās Rūdolfs Balcers, bet viņa pārstāvētā vienība Sanhosē "Sharks" pēcspēles metienos ar 3:4 (2:1, 1:2, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Anaheimas "Ducks".

"Sharks" tas bija septītais zaudējums pēc kārtas un devītais pēdējās desmit spēlēs. NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Sharks" noslīdējusi līdz 13. vietai.

Balcers nospēlēja 15:21 minūti, būdams laukumā gan vairākumā, gan mazākumā. Viņa kontā pieci spēka paņēmieni un divi metieni pa pretinieku vārtiem. Tāpat Balcers uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Balcers pirmajā periodā pats cieta no pretinieka ne visai tīra spēka paņēmiena. Sešas minūtes pirms pirmā perioda beigām aiz preitnieku vārtiem Balcers saņēma triecienu no Rokarda Rakela un ielidoja apmalē, paliekot guļot uz ledus. "Ducks" zviedru hokejists par netīro spēka paņēmienu sodu nesaņēma, Balcers saviem spēkiem atstāja laukumu, tomēr devās uz ģēbrtuvēm. Pēc pārtraukuma latviešu uzbrucējs spēli turpināja.


Pirmajā periodā uz "Ducks" uzbrucēja Dereka Granta golu "Sharks" atbildēja ar Logana Kutūra un Brenta Bārnsa precīziem metieniem. Otrajā periodā "Ducks" rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Rikards Rakels, bet "Sharks" vienībā otro golu mačā guva Kutūrs.

Trešajā periodā un pagarinājumā komandu centieni gūt vārtus bija nesekmīgi, tādējādi "haizivju" un "pīļu" duelis noslēdzās ar pēcspēles metieniem. "Bullīšos" precīzi meta vien "Ducks" hokejisti Trevors Zegrass un Rakels, nodrošinot Anaheimas vienībai uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 2:0 un visā mačā ar 4:3.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" rindās atkal nebija abu pamatvārtsargu Elvja Merzļikina un Jonasa Korpisalo, bet Kolumbusas vienība ar 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Toronto "Maple Leafs".

Uzvaras vārtus pagarinājuma 20. sekundē "Blue Jackets" labā guva Patriks Laine, bet Kolumbusas vārtos Žans Fransuā Berubē atvairīja 39 no 42 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!