Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālā hokeja līga (NHL) pārtraukusi visas biznesa attiecības ar Krieviju un iepauzē satura ražošanu krievu valodā sociālajos tīklos un digitālajos medijos, vēsta NHL.

Tāpat NHL vairs neapsvērs Krieviju kā vietu jebkādām ar NHL saistītām sacensībām.

NHL vadība savā paziņojumā norāda, ka satraucas par spēlētājiem no Krievijas, kuri pārstāv savus klubus, ne Krieviju, jo viņi un ģimenes esot ļoti sarežģītos apstākļos.

Šajā sezonā NHL spēlēs piedalījušies 55 spēlētāji no Krievijas. Tomēr visbiežāk pieminētais spēlētājs ir Aleksandrs Ovečkins, kurš mēģina sasniegt Veina Grecka gūto vārtu rekordu.

Ovečkins intervijā ESPN aizvadītajā nedēļas nogalē sacīja: "Lūdzu, nevajag karu – ne starp Krieviju, ne Ukrainu, vienalga ar ko. Jā, es esmu krievs. Bet šo situāciju es nevaru kontrolēt. Man ir ļoti daudz draugu Krievijā un Ukrainā, un man ir grūti redzēt šo karu. Es ceru, ka tas drīz beigsies."

Tajā pašā laikā Ovečkina sociālā tīkla "Instagram" profilā joprojām redzama bilde ar Kremļa vadoni Vladimiru Putinu. Viņš zināms kā Putina atbalstītājs, ar kuru kopā piedalījies publicitātes spēlēs.

Putins pagājušajā nedēļā pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!