Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā ceturtdien, 31. martā, pie uzvaras tika Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins", bet ar zaudējumiem nācās samierināties Rūdolfa Balcera komandai Sanhosē "Sharks" un Elvja Merzļikina klubam Kolumbusas "Blue Jackets".

Merzļikins atvairīja 31 no 35 metieniem, bet "Blue Jackets" ar 2:5 (0:2, 2:0, 0:3) piekāpās Ņujorkas "Islanders". "Blue Jackets"tas bija piektais zaudējums pēc kārtas un sestais pēdējās septiņās spēlēs.

Latviešu vārtsargs divreiz kapitulēja pirmā perioda vidū 11 sekunžu laikā. Spēles devītajā minūtē pirmos vārtus sezonā guva Sebastians Aho, bet tad pēc iemetiena ātrajā uzbrukumā Olivers Vālstrēms panāca 2:0.

Otrajā periodā Emīls Bemstrēms un Džastins Danforts izlīdzināja rezultātu, tomēr pēdējā periodā pārāki bija "Blue Jackets" hokejisti. Kails Palmieri guva "Islanders" uzvaras vārtus, tad Metjū Barzals izgājienā pārspēja Merzļikinu, bet pēdējā minūtē Raiens Paloks ripu raidīja jau tukšos "Blue Jackets" vārtos.

Citā mačā ar aktivitāti izcēlās Rūdolfs Balcers, bet Sanhosē "Sharks" ar 2:4 (0:0, 1:1, 1:3) zaudēja Kolorādo "Avalanche". "Haizivīm" tas bija trešais zaudējums pēdējās četrās spēlēs.

Balcers nospēlēja 11:32 minūtes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

Cīņas gaitā "Sharks" divreiz atspēlējās, bet pēdējais vārds spēlē bija "lavīnām". Otrajā periodā uz Aleksa Njūhuka vārtiem ar savu 31. golu sezonā atbildēja Timo Meiers. Otrā perioda sākumā Darens Helms atguva "Aval"nche" vadību, bet šoreiz "Sharks" neizšķirtu palīdzēja panākt Brents Bērnss. Nepilnas astoņas minūtes pirms spēles beigām Miko Rantanens izmantoja "Avalanche" skaitlisko vairākumu, bet ceturtos vārtus spēlē "lavīnām" guva Andrē Burakovskis.

Pie uzvaras no latviešu pārstāvētajām vienībām vienīgā tika Pitsburgas "Penguins" ar Teodoru Bļugeru sastāvā – "pingvīni" pagarinājumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pārspēja Minesotas "Wild.

Bļugers nospēlēja 15:02 minūtes, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bet cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1".

"Penguins" pamatlaikā nenosargāja divu vārtu pārsvaru, bet divus punktus ieguva pēc uzvaras pagarinājumā. "Pingvīniem" panākumu pagarinājuma ceturtajā minūtē nodrošināja Jevgeņijs Malkins, bet pamatlaikā divus vārtus guva Rikards Rakels un reizi izcēlās Džeiks Gencels. "Wild" labā vārtus guva Mets Damba, Frederiks Gudro un Kirils Kaprizovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!