Foto: F64

Hokeja klubs "Zemgale"/LLU trešdien Jelgavas ledus hallē izcīnīja uzvaru "Optibet" hokeja līgas (OHL) otrajā finālspēlē, sērijā pret "Olimp"/"Venta2002" vienību panākot vadību 2-0.

"Zemgale" spēles laikā bija iedzinējos ar rezultātu 0:2, bet spēlē uzvarēja ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0).

Mača trešajā minūtē "Olimp"/"Venta 2002" vadībā izvirzīja Sandris Grīnbergs, kurš raidīja ripu pretinieku vārtos pēc Reiņa Mārtiņa Lejnieka piespēles.

Otrajā trešdaļā, spēlējot vairākumā, rezultātu 2:0 panāca Lejnieks, taču nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz perioda beigām starpību izdevās samazināt Robertam Jekimovam.

Noslēdzošajā periodā mača 52. minūtē vairākumā vārtus guva Roberts Petrovičs un izlīdzināja rezultātu.

Uzvaras vārtus papildlaika otrajā minūtē guva Edgars Kulda, kurš izslidoja vārtu priekšā un pārspēja Rūdolfu Lazdiņu. "Olimp" vārtsargs īsi pirms tam pazaudēja savu nūju un šajā epizodē centās izmantot laukuma spēlētāja nūju.

Ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē "Zemgale" uzvarēja ar rezultātu 5:0.

Nākamajās divās spēlēs mājinieces statusā būs "Olimp"/"Venta 2002". Piektdien mačs norisināsies "Volvo" sporta centrā, bet svētdien – "Inbox.lv" ledus hallē.

Jelgavnieki pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki pār "Liepāju" ar 4-2, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 4-2 pārspēja pamatturnīra uzvarētājus "Mogo"/LSPA hokejistus.

Šosezon komandas savā starpā bija tikušās sešas reizes, no kurām piecās uzvarēja "Zemgale"/LLU, trīs no mačiem noslēdzot ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Regulāro čempionātu vienības noslēdza ar savstarpējo spēli, kurā ar rezultātu 4:1 pārāki bija "Zemgale"/LLU hokejisti.

Pamatturnīrā "Zemgale"/LLU ieņēma otro vietu ar 61 punktu 36 spēlēs, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 45 punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā OHL uzvarētāju kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", kas finālsērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!