Foto: F64

Latvijas hokeja izlase piektdien pārbaudes spēlē "Daugavas" ledus hallē ar rezultātu 10:1 sagrāva Latvijas U-18 valstsvienību, kas gatavojas pasaules čempionātam elites dīvīzijā.

Spēles sākumā Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Rihards Bukarts, bet 17 sekundes vēlāk Raivis Strazdiņš bija precīzs U-18 valstsvienībā un rezultātu izlīdzināja. Tomēr spēles turpinājumā precīzus metienus izpildīja tikai pieaugušo valstsvienība.

Precīzi bija arī Rihards Marenis, kuram divi vārtu guvumu, Kārlis Čukste, Ģirts Silkalns, Jānis Vizbelis, Daniels Bērziņš, Patriks Zabusovs, Deniss Smirnovs un Raimonds Mikus Vītoliņš.

Latvijas izlasē šajā mačā vārtus sargāja Gustavs Dāvis Grigals un Patriks Bērziņš, bet U-18 valstsvienībā ripas ķēra Kārlis Beķeris-Brīvkalns un Markuss Brants.

13.aprīlī U-18 hokejisti "Daugavas" ledus hallē vēlreiz cīnīsies ar Latvijas valstsvienības kandidātiem, bet neilgi pirms čempionāta sākuma, 20.aprīlī, aizvadīs spēli pret Čehijas vienaudžiem. Pasaules čempionātu elites divīzijā Latvijas jauniešu izlase sāks 23. aprīlī pret Zviedriju. Nākamajā dienā Latvija tiksies ar Somiju, bet apakšgrupas turnīru noslēgs 26. aprīlī pret Šveici. Savukārt ceturtdaļfināli notiks 28. aprīlī.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam asistēs Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!