Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) otrdien spēles aizvadīja visu trīs Latvijas izlases uzbrucēju pārstāvētās vienības, pie panākuma tiekot vien Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai.

Vietu izslēgšanas spēlēs vēl nenodrošināja Pitsburgas "Penguins", kas ar rezultātu 4:5 (1:3, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos zaudēja Ņujorkas "Islanders" komandai.

Teodors Bļugers laukumā pavadīja 15:49 minūtes, no kurām 51 sekunde bija mazākumā. Hokejists trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, pa divām reizēm bloķēja metienus un izpildīja spēka paņēmienus, izprovocēja pretinieku uz divu minūšu noraidījumu, kā arī uzvarēja septiņus no 12 iemetieniem. Vienīgais ripas zaudējums noveda līdz lietderības koeficientam -1.

Lai gan pirmie vārtus guva viesi, Zeks Pariss izcēlās gan vairākumā, gan mazākumā, panākot "Islanders" komandas labā rezultātu 1:2. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē Bļugers, metot ripu ārā no aizvārtes, nejauši to nogādāja pie Džoša Beilija, kurš ar tūlīt izpildītu metienu guva jau trešos Ņujorkas komandas vārtus (1:3).

Pitsburgas komanda sagrāba iniciatīvu un ar aktīvu uzbrukšanu rezultātu izlīdzināja jau otrajā trešdaļā. Beilijs trešā perioda ievadā vēl vienu reizi nodrošināja vadību "Islanders" (3:4), bet Džefs Kārters vairākumā izlīdzināja rezultātu (4:4). Spēles liktenis tika noskaidrots pēcspēles metienos, kuros vienīgo precīzo metienu izpildīja Kails Palmeri, izraujot uzvaru mājiniekiem.

Ņujorkas komandas vārtos 43 no 47 metieniem atvairīja Iļja Sorokins, uzstādot jaunu karjeras rekordu. Savukārt Keisijs Desmits tika galā ar 33 no 37 pretinieku raidījumiem.

"Penguins" komanda ar 95 punktiem 75 spēlēs saglabā trešo vietu divīzijā, kas garantētu vietu "play-off", bet zaudējusi jau četrās no pēdējām piecām spēlēm. "Islanders" komanda ar 77 punktiem 72 spēlēs ir devītā komanda konferencē un pirmā aiz "play-off" sliekšņa.

Septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Sanhosē "Sharks" vienība, kas papildlaikā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Našvilas "Predators" hokejistiem.

Rūdolfs Balcers uz ledus pavadīja 17:34 minūtes, 50 sekundes nospēlējot arī mazākumā. Liepājnieks izpildīja trīs metienus, pa divām reizēm bloķēja pretinieku raidījumus un veica spēka paņēmienus, kā arī gan vienreiz gan atņēma pretiniekam ripu, gan to pazaudēja.

Tieši Balceram bija viena no labākajām iespējām gūt vārtus spēles pamatlaikā. Uzbrucējs otrās trešdaļas vidusposmā aizslidoja vienatnē pret vārtsargu Jūsi Sarosu, bet soms atvairīja viņa izpildīto metienu.

Uzvaras vārtus mājinieku labā guva Raiens Johansens, kurš papildlaika trešajā minūtē no asa leņķa pārspēja Kāpo Kakonenu. Divu tautiešu duelī Kakonens atvairīja 40 no 41 metiena, bet Saross tika galā ar 25 pretinieku raidījumiem. Balcers pēc spēles noteica, ka Kakonens bijis "neticami labs", kā arī pauda nožēlu par vārtsargam nesagādāto uzvaru.

"Sharks" vienība ar 68 punktiem 72 spēlēs saglabā 13. vietu Rietumu konferencē, bet sestajā pozīcijā esošā "Predators" komanda (89 punkti 73 spēlēs) sekmīgi turpina cīnīties par konferences pirmo izslēgšanas spēļu "wild card" pozīciju.

Uzvaru viesos gan izcīnīja Bufalo "Sabres" hokejisti, kuri ar 5:2 (1:0, 1:1, 3:1) pieveica Toronto "Maple Leafs" vienību.

Zemgus Girgensons nospēlēja 16:48 minūtes, no kurām 2:46 bija mazākumā. Latvietis divreiz bloķēja pretinieku metienus, izpildīja spēka paņēmienus un atņēma sāncenšiem ripu, bet vienreiz atzīmējās ar neprecīzu metienu.

Viesu panākumu pret spēcīgo komandu kaldināja ļoti veiksmīga trešā trešdaļa. Vispirms perioda ceturtajā minūtē vārtus guva Džefs Skiners, bet minūti vēlāk Viktors Olofsons ar piespēli atrada brīvo Rasmusu Dalinu, kurš panāca jau 4:1.

Aleksandrs Kerfuts pēc Aleksandra Kerča cienīgas pauzes sekundes pēc vairākuma beigām deficītu samazināja (4:2), taču mača izskaņā Rasmuss Asplunds jau nogādāja ripu tukšos vārtos, nodrošinot uzvaru viesiem.

Zīmīgi, ka šajā spēlē debiju NHL piedzīvoja 2021. gada NHL drafta pirmā izvēle Ouens Pauers, kurš pēc karjeras noslēgšanas Mičiganas Universitātes komandas sastāvā pievienojies "Sabres" vienībai.

Bufalo komanda ar 65 punktiem 75 spēlēs atrodas 12. pozīcijā Austrumu konferencē, savukārt "Maple Leafs" vienība ar 100 punktiem 73 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!