Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences finālsērijā trešo uzvaru trīs spēlēs guva Kolorado "Avalanche", kas izbraukumā ar rezultātu 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pārspēja Edmontonas "Oilers".

Līdz ar to "Avalanche" nākamajā spēlē, kas atkal būs jāaizvada izbraukumā, varēs noslēgt šo pusfināla sēriju un sasniegt finālu, kurā komanda nav spēlējusi kopš 2001. gada.

Jau spēles 38. sekundē "Oilers" izmantoja "Avalanche" hokejistu nesaprašanos pie laukuma apmales, un Zeks Haimens piespēlēja Konoram Makdeividam, kurš starp diviem aizsargiem izdarīja precīzu metienu Pāvela Francuza sargātajos vārtos. Mača turpinājumā Valērijs Ņičuškins deva vadību Kolorado vienībai. Vispirms 17. minūtē viņš ar rikošeta palīdzību no asa leņķa iedabūja ripu Maika Smita sargātajos vārtos, bet 25. minūtē "Avalanche" uzvarēja iemetienā uzbrukumā zonā, ripa veiksmīgi nonāca pie Ņičuškina, kurš ātri meta ripu vārtu tālajā augšējā stūrī.

47. minūtē Raiens Maklauds ātri iegāja uzbrukuma zonā un precīzi meta, panākot rezultāta izlīdzinājumu 2:2. "Oilers" hokejisti pēc tam izspēlēja labus uzbrukumus, un pēc viena no tiem ripa trāpīja pa vārtu stabu. 53. minūtē pretuzbrukumā aizsteidzās Džosefs Teilors Komfers, kurš ar precīzu metienu atguva vadību "Avalanche" un lieka noelsties "Oilers" līdzjutējiem. Mača gala rezultātu panāca Miko Rantanens, kurš meta tukšos vārtos pēc pārtvertas ripas neitrālajā zonā.

Jau spēles pirmajā trešdaļā savainojumu guva "Avalanche" hokejists Nazems Kadri, kurš cieta pēc Evandera Keina spēka paņēmiena. Viņa dalība Rietumu konferences finālā vairs neesot iespējama.

Smits šajā mačā atvairīja 39 pretinieku metienus, bet Francuzs tika galā ar 27 metieniem.

Jau vēstīts, ka Austrumu konferences pusfinālā Ņujorkas "Rangers" ir vadībā ar 2-0 pār Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!