Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Minesotas "Wild" uz Losandželosas "Kings" aizmainījusi savu līderi Kevinu Fialu, kurš jaunajā klubā jau noslēdzis 55 miljonu ASV dolāru kontraktu.

Fiala pēc aizvadītās sezonas beidzās līgums un viņš kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, bet "Wild" tiesības uz šo spēlētāju aizmainīja uz "Kings", pretī saņemot 19 gadus veco koledžā spēlējošo aizsargu Broku Feiberu un jūlijā gaidāmā drafta pirmās kārtas 19. numura izvēli.

Šveices uzbrucējam Fialam iepriekšējā sezona bija labākā karjerā – 25 gadus vecais hokejists 82 regulārā čempionāta spēlēs atzīmējās ar 85 (33+52) rezultativitātes punktiem, bet sešos Stenlija kausa mačos viņa kontā trīs rezultatīvas piespēles. Regulārajā čempionātā sasniegtais bija otrs labākais rādītājs "Wild" vienībā aiz Kirila Kaprizova, kurš iekrāja 108 punktus (47+61).

Uzreiz pēc aizmainīšanas uz "Kings" šveicietis noslēdzis brangāko līgumu karjerā – 55 miljoni dolāru septiņos gados.

NHL karjeras laikā Fiala pārstāvējis arī Nešvilas "Predators", kas šveicieti 2014. gada draftā izvēlējās ar 11. numuru. Pasaules spēcīgākajā līgā viņš 419 spēlēs guvis 283 (124+159) rezultativitātes punktus, kamēr Stenlija kausā 35 mačos uzbrucējam 15 (9+6) punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!