Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītās nedēļas izskaņā ievērojamā maiņas darījumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Metjū Tkačuks nonāca Floridas "Panthers" komandā, kur spēlēs kopā ar latvieti Rūdolfu Balceru, un viņš gatavs Floridas štata derbijiem ar Tampabejas "Lightning", kas aizvadītajos trīs gados izcīnījusi divus Stenlija kausus.

Floridas "Panthers" darījumā ar Kalgari "Flames" piektdien ieguva Tkačaku un parakstīja ar viņu ilgtermiņa līgumu. Uz Kalgari ceļoja uzbrucējs Žonatans Iberdo un aizsargs Makenzijs Vīgers. Par Tkačaku "Flames" saņēma arī uzbrucēju Kolu Švintu, kā arī pirmās kārtas izvēli 2025.gada NHL draftā. Savukārt "Panthers" tika arī ceturtās kārtas izvēle 2025.gada draftā.

Pēc šī darījuma "Panthers" vēl vairāk nostiprināja savas favorītu pozīcijas. Aizvadītajā sezonā "Panthers" bija labākā komanda Austrumu konferencē regulārajā čempionātā, 82 spēlēs izcīnot 122 punktus. Bet izslēgšanās spēlēs tā apstājās otrajā kārtā, ar 0-4 piekāpjoties tieši "Lightning".

"Es ienīdu Edmontonu, bet tagad Tampu ienīstu vēl vairāk," teica Tkačuks, kuram iepriekš "Flames" sastāvā principiālākie derbiji bija pret "Oilers". "Esmu sajūsmināts par šīm spēlēm. Tā būs komanda, kuru gribēsim uzvarēt. Esmu sajūsmināts par šo izaicinājumu. "Lightning" zina, kā uzvarēt, mēs varēsim iemācīties ļoti daudz."

Tkačuks no pilsētas, kur hokejs bija populārākais sporta veids pārcēlies uz pilsētu, kur vēl ir daudz vietas izaugsmei. Tomēr uzbrucējs ir pārliecināts, ka var kļūt par cilvēku, kas vairos komandas popularitātei.

"Līdz ar mani nāk mana personība, kas palīdz komandai gan laukumā, gan ārpus tā. Es esmu sajūsmināts par iespēju palīdzēt hokejam kļūt populārākam. Ceru, ka pēc pāris gadiem ar visiem komandas hokejistiem līdzjutēji gribēs uz ielas parunāties," teica Tkačuks. "Man ir liela pārliecība."

"Panthers" komandai aizvadītā starpsezona bija diezgan notikumiem bagāta, un tās sastāvam pievienojās arī Balcers, kura līgumu izpirka Sanhosē "Sharks".

24 gadus vecais Tkačuks pagājušajā sezonā 82 spēlēs sakrāja guva 42 vārtus un izdarīja 62 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!