Foto: Zemgale/LLU

Svētdien tika noskaidroti pēdējie Latvijas čempionvienības hokejā "Zemgale"/LLU pretinieki IIHF Kontinentālajā kausā un par tiem kļuva Francijas klubs Anžēras "Ducs" un Slovēnijas vienība Jeseņices "Acroni".

Jelgavnieki Kontinentālā kausa trešajā kārtā spēlēs E apakšgrupā, kur iepriekš tika ielozēta arī Kazahstānas vienība Karagandas "Saryarka" un britu komanda Kārdifas "Devils".

Tieši Velsas galvaspilsētā no 18.līdz 20.novembrim arī norisināsies apakšgrupas spēles, bet Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā "Saryarka" no dalības turnīrā atteikusies, kas ļāva otrās kārtas apakšgrupu labākās otrās vietas īpašniecei "Acroni" tikt nākamajā kārtā.

"Ducs" aizvadītās nedēļas nogalē otrajā kārtā spēlēja C apakšgrupā un savā laukumā izcīnīja uzvaras visos trijos mačos - ar 12:0 tika sagrauta Horvātijas komanda "KHL Sisak", ar 8:5 pieveikta Ungārijas vienība Budapeštas "Ferencvaroš" un ar 4:1 - rumāņu "Csikszereda".

Tikmēr Jesenices klubs ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Polcu sastāvā aizvadītās nedēļas nogalē cīnījās D grupas mačos Itālijā, kur ar 5:1 uzvarēja turku komandu Stambulas "Buz Adam", ar 7:1 sakāva serbu "Vojvodina", bet cīņā par pirmo vietu apakšgrupā ar 2:4 piekāpās mājiniecei "Asiago Hockey 1935".

21 gadu vecais Polcs trīs spēlēs atzīmējās ar pieciem (3+2) punktiem.

Otrajā trešās kārtas apakšgrupā (F) no 18.līdz 20.novembrim Slovākijas pilsētā Nitrā spēkiem mērosies "Nitra", ukraiņu "Kremenčuk", "Asiago Hockey 1935" un Polijas klubs Polijas Aušvicas "Unia".

"Nitra" galvenais treneris ir latviešu speciālists Normunds Sējējs un vienību pārstāv arī uzbrucējs Filips Buncis, kamēr "Unia" rindās ir aizsargi Aleksandrs Jerofejevs un Kristaps Jākobsons.

Abu grupu divas labākās komandas iekļūs turnīra fināļposmā.

Pagājušajā gadā Kontinentālajā kausā triumfēja poļu vienība Krakovas "Crakovia", tādejādi iegūstot ceļazīmi uz IIHF Čempionu līgas turnīru.

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!