Foto: AP/Scanpix / LETA

Nacionālajā hokeja līgā(NHL) otro zaudējumu sezonā piedzīvojusi viena no Austrumu konferences līderēm Pitsburgas "Penguins", kas turpina spēlēt bez savainotā latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera.

"Penguins" izbraukumā ar 3:6 (2:1, 1:4, 0:1) atzina Edmontonas "Oilers" pārākumu, pirmo reizi sezonā ciešot neveiksmi pamatlaikā.

Kaut arī Edmontonas komanda atklāja šīs cīņas rezultātu jau piektajā minūtē, pirmā perioda vidū "Penguins" ar Rikarda Rakela un Sidnija Krosbija precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:1, turklāt otrās trešdaļas sākumā Braiens Rusts viesu vadību nostiprināja.

Tomēr tie izrādījās pēdējie "Penguins" vārti šajā mačā, jo "Oilers" turpinājumā iemeta piecus bezatbildes vārtus. Četrus no tiem jau otrajā periodā - uzvaras ripa Raiena Ņūdženta Hopkinsa kontā.

Zīmīgi, ka bez rezultativitātes punktiem šajā spēlē palika "Oilers" līderis un iepriekšējo divu NHL sezonu rezultatīvākais hokejists Konors Makdeivids, taču ar 1+2 atzīmējās Leons Draizaitls, kurš tika nosaukts par mača spilgtāko zvaigzni.

"Penguins" šis bija tikai otrais zaudējums sešās aizvadītajās spēlēs. Vienība ar deviņiem punktiem Austrumu konferencē ir otrajā vietā.

Bļugers joprojām atlabst no ķermeņa augšdaļas savainojuma. Viņš šosezon vēl nav spēlējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!