Foto: F64
Latvijas hokeja izlase ceturtdien Tronheimā pārbaudes turnīra pirmajā mačā ar 6:3 (2:1, 2:2, 2:0) uzvarēja Norvēģiju. Ar ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Georgs Golovkovs, kuram tie bija pirmie vārti izlasē.

Vēl Latvijas izlases sastāvā ar gūtiem vārtiem atzīmējās Deniss Smirnovs, Renārs Krastenbergs un debitants Daniels Goršānovs. Par labāko spēlētāju valstsvienībā šajā mačā tika nosaukts Golovkovs, kurš trim gūtiem vārtiem pievienoja arī rezultatīvu piespēli.

Abas izlases aizvadīja vētrainas pirmās divas trešdaļas, tajās kopumā iemetot septiņus vārtus. Mača rezultātu jau trešajā minūtē atklāja Golovkovs, bet pirmā perioda izskaņā Smirnovs vadību dubultoja. Tiesa, vienas ripas atspēlēšanai norvēģiem bija nepieciešamas tikai 49 sekundes.

Arī otrajā trešdaļā Latvija divreiz izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, taču ikreiz Norvēģija ātri atbildēja ar vienu atspēlētu ripu. Salauzt cīņas gaitu latviešiem izdevās noslēdzošajā nogrieznī, kad mājinieku vārtus atslēdza Golovkovs un Goršānovs, kamēr Norvēģija nespēja pārspēt Latvijas izlases vārtsargu Ēriku Vītolu.

Ar norvēģiem Latvija sacentīsies arī nākamā gada pasaules čempionātā.

Kā galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgs šajā mačā debitēja karjeru valstsvienībā noslēgušais uzbrucējs Lauris Dārziņš somu speciālists Peteri Nummelins.

Jau piektdien Latvijas izlase aizvadīs otro un noslēdzošo šī pārbaudes turnīra maču - pretiniekos Dānija.

Portāls "Delfi" piedāvā detalizētu Latvijas-Norvēģijas mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!