Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 6:3 savā laukumā pārspēja Sanhosē "Sharks".

Girgensons šajā mačā spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Taisonu Džostu un Kailu Okposo un laukumā pavadīja 14:15 minūtes, no kurām 50 sekundes nospēlēja mazākumā. Šajā laikā latvietis izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī uzvarēja 33% iemetienu. Spēli Girgensons noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Teidžs Tompsons mača 10. minūtē guva pirmos vārtus un izvirzīja "Sabres" vadība, tomēr "Sharks" atbildēja ar diviem vārtiem trīs minūšu laikā, precīzi metot Nikam Bonino un Kevinam Lebenkam. "Sabres" mača turpinājumā guva četrus bezatibldes vārtus, kad ar rezultatīviem metieniem izcēlās Džons Džeisons Peterka, Džefs Skiners un Džeks Kvins, kurš guva divus vārtus.

Oskars Lindbloms vienus vārtus "Sharks" komandai vēl spēja atspēlēt, bet noslēgumā Alekss Tuhs panāca mača gala rezultātu.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 2:4 savā laukumā piekāpās Detroitas "Red Wings".

"Blue Jackets" vārtos šajā mačā bija Jonass Korpisalo, kurš atvairīja 31 no 35 pretinieku metieniem, bet latvietis Elvis Merzļikins palika rezervē.

Kolumbusas komandas labā vārtus guva Markuss Bjorks un Kents Džonsons, bet uzvarētājiem precīzus metienus izpildīja Ostins Zarniks, Dominiks Kubaliks, Lukass Reimonds un Endrū Kops.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 23 punktiem 25 spēlēs ieņem 13. vietu, bet "Blue Jackets" ar 18 punktiem 23 spēles atrodama pēdējā, 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!