Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 6. decembrī, savus pirmos vārtus sezonā guva Teodors Bļugers, bet Pitsburgas "Penguins" ar 4:1 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rindās atgriezās Elvis Merzļikins.

Pēdējās trešdaļas 17. minūtē Merzļikins devās mainīties, lai "Blue Jackets" ar vēl vienu uzbrucēju censtos atspēlēties no 1:3. Tomēr tad "Blue Jackets" hokejisti zaudēja ripu. Braiens Rasta metiens bija neprecīzs, Merzļikins metās vēl glābt situāciju, bet no apmales atlēkušo ripu bez lielām problēmām vārtos raidīja Bļugers.

Bļugeram iespēja pārspēt Merzļikinu bija jau otrā perioda 15. minūtē, kad viņš gan nespēja realizēt "bullīti".

Bļugers tikai novembra vidū atgriezās "Penguins" sastāvā pēc savainojuma izdziedēšanas. Līdzšinējās spēlēs viņam bija četras rezultatīvas piespēles, bet tagad uzbrucējs guvis arī savus pirmos vārtus sezonā.

Visā mačā Bļugers nospēlēja 13:14 minūtes, no kurām gandrīz piecas minūtes darbojās mazākumā. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, uzvarēti trīs no pieciem iemetieniem, bet cīņu Bļugers noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Merzļikins nebija spēlējis kopš novembra vidus, kad guva nelielu savainojumu. Kopš 30. oktobra viņam šī bija tikai trešā spēle. Latviešu vārtsargs atvairīja 30 no 34 metieniem, bet "Penguins" vārtu vīrs Tristans Džarrijs atvairīja 38 no 39 metieniem.

Jau spēles 60. sekundē Džonijs Gudro vadībā izvirzīja "Blue Jackets", tomēr nākamajās 59 minūtēs Kolumbusas hokejistiem neizdevās ne reizi pārspēt Džarriju. Otrā perioda sākumā 47 sekunžu laikā Braiens Rasts un Sidnijs Krosbijs pa reizei pārspēja Merzļikinu, bet otrā perioda vidū Krosbijs guva savus otros vārtus spēlē un panāca jau 3:1.

Citā spēlē Tampabejas "Lightning", spēlējot bez savainotā Rūdolfa Balcera, savā laukumā ar 2:4 (0:0, 0:1, 2:3) piekāpās Detroitas "Red Wings" komandai.

Mājinieku sastāvā vārtus guva Stīvens Stemkoss un Breidens Points, kamēr uzvarētāju rindās ar precīziem metieniem izcēlās Maikls Rasmusens, Jūnatans Berjgrēns, Adams Ernī un Deivids Perons.

"Penguins" ar 32 punktiem 26 spēlēs pakāpās uz piekto vietu Austrumu konferencē, "Lightning" ar 31 izcīnītu punktu 25 mačos ieņem astoto pozīciju, bet "Blue Jackets" ar 18 punktiem 24 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!