Latvijas U-20 hokeja izlase ieradusies Halifaksā, kur noslēgs gatavošanos pasaules U-20 čempionātam, bet nelielas neērtības rada, ka vēl nav piegādātas nūjas un čemodāni. Komandas uzbrucējs Martins Laviņš gan norāda, ka šobrīd tas vēl netraucē.

Latvijas U-20 valstsvienība uz Kanādu uzsāka savu ceļu svētdien, 18. decembrī, bet pirmdien jau aizvadīja treniņu.

"Jūtamies labi. Neatnāca vēl nūjas un čemodāni, bet sola, ka rīt būšot. Gaidām ar nepacietību. Tā jau kļuvusi par labu tradīciju, bet tas īsti netraucē. Treniņā patīkami izkustējāmies, labi jutāmies," sarunā ar Latvijas Hokeja federācijas preses dienestu teica Laviņš.

Latvijas izlases aizsargs Bogdans Hodass neslēpa, ka sagurums pēc ceļa ir jūtams. "Lidojums bija diezgan garš, lidojām ar trīs reisiem. Palikām pa nakti Londonā, bet tā viss kārtībā," viņš stāstīja. "Treniņā visi bija aktīvi, visi saprot, ka svarīgi ir iekustēties."

Latvijas U-20 hokeja valstsvienība pirms pasaules čempionāta Kanādā aizvadīs divas pārbaudes spēles, tiekoties ar Čehiju (20. decembris) un Vāciju (22. decembris).

"Mačā pret Čehiju iespēlēsim maiņas, jo neesam spēlējuši kopā. Treniņos izskatāmies labi, bet spēle ir kaut kas pavisam cits. Iespēlēsim maiņas, pamēģināsim taktiskos zīmējumus, iespēlēsim vairākumu un mazākumu," teica Laviņš.

Latvijas izlase B apakšgrupā Halifaksā spēkosies ar ASV, Somiju, Šveici un Slovākiju. Ceturtdaļfinālā iekļūs pa četrām labākām komandām no A un B apakšgrupas, bet piektā vietā esošās vienības cīnīsies par "izdzīvošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!