Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās latvietis Teodors Bļugers, bet tas neglāba viņa pārstāvēto Pitsburgas "Penguins" no sāpīga zaudējuma.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:5 pagarinājumā piekāpās Detroitas "Red Wings".

Bļugers ar rezultatīvu piespēli veicināja "Penguins" pirmo vārtu guvumu šajā mačā. Viņš noturēja ripu uzbrukuma zonā un nogādāja to Kasperi Kapanenam, kurš tālāk izkārtoja metienu Drū O'Konoram, un viņš bija precīzs. Bļugeram šī bija sestā rezultatīvā piespēle 19 spēlēs, bet viņa kontā ir arī viens vārtu guvums.

Latvietis šajā mačā spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar O'Konoru un Kapanenu. Viņš laukumā pavadīja 13:06 minūtes, no kurām 3:10 nospēlēja mazākumā. Bļugers izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, kā arī bloķēja divus metienus, bet spēli viņš noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Penguins" visus vārtus guva pirmajā trešdaļā, un precīzus metienus izdarīja arī Džefs Kārters un Džeisons Zakers, kurš guva divus vārtus. Pēc tam otrajā trešdaļā "Red Wings" hokejisti Dilans Larikins un Džo Veleno atspēlēja divus vārtus, bet trešajā periodā Džonatans Bergrens un Deivids Perons panāca izlīdzinājumu un ieveda maču pagarinājumā.

Uzvaru "Red Wings" nodrošināja Džeiks Volmens, kurš savāca ripu pēc Endrū Kopa metiena un ar atkārtotu mēģinājumu bija precīzs.

"Penguins" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs, un tā ar 44 punktiem 35 spēlēs Austrumu konferencē ierindojas piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!