Foto: F64

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU 2022.gadu ceturtdien Jelgavā beidza ar zaudējumu Somijas pēc spēka otrās līgas jeb "Mestis" spēlē.

"Zemgale"/LLU piekāpās Joensū "Kiekko-Pojat" (JoKP) ar 0:4 (0:1, 0:2, 0:1).

17.minūtē Valteri Kekarainens guva pirmos vārtus, bet otrajā periodā Arturs Gatijatovs vairākumā un Joels Kerkenens attiecīgi 30. un 37.minūtē panāca 3:0.

Nepilnas divas minūtes līdz mača beigām ceturtos vārtus viesiem guva Lēevi Karjalainens, raidot ripu tukšos vārtos.

Mājinieku vārtos Rihards Cimermanis atvairīja 31 no 34 metieniem, kamēr otrā laukuma galā Riku Lindross tika galā ar 32 metieniem pa viņa sargātajiem vārtiem.

Divus punktus par rezultatīvām piespēlēm nopelnīja Ville Sivonens.

Jelgavnieki arī šajā spēlē bija bez galvenā trenera Arta Ābola un vēl četriem hokejistiem, kuri Kanādā pasaules junioru čempionātā pārstāv Latvijas izlasi.

Dienu iepriekš Jelgavas vienība bija uzvarējusi ar 5:1.

Nākamās spēles jelgavniekiem "Mestis" līgā 3. un 4.janvārī būs izbraukumā, tiekoties ar "Kiekko-Vantaa".

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 19 punktiem 22 spēlēs ieņem 14.vietu 14 komandu konkurencē, kamēr Joensū vienība ar 41 punktu 26 mačos ierindojas septītajā pozīcijā.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles, 26 notiekot "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!