Foto: LETA
Pārliecinošu panākumu Eiropas jaunatnes olimpiādē otrdien izcīnīja Latvijas hokeja valstsvienība. Raimonda Vilkoita vadītā komanda ar rezultātu 7:1 (2:1, 1:0, 4:0) sagrāva Itālijas vienaudžus.

Ar 1+3 šajā spēlē Latvijas izlases rindās izcēlās Antons Macijevskis un Markuss Sieradzkis, bet 1+1 iekrāja Krists Retanais, Kristers Ansons, Bruno Petrovičs un Linards Zemņickis.

Harija Cjunska pēcspēles komentārs: "Izdevās uzvarēt pārliecinoši. Izdarījām daudz metienus un nospēlējām daudz labāk nekā pret Šveici. Arī komandas galvenais treneris pēc cīņas izteicās, ka pirmajā mačā spēlējām individuāli, bet pret Itāliju bijām kā komanda."

Līdz ar to pusfinālā Latvijas jaunatnes izlase spēkosies ar Vācijas komandu, kas uzvarēja savas abas apakšgrupas spēles. Šis mačs sāksies trešdien, plkst.16:30 pēc Latvijas laika.

Jaunatnes olimpiskajā hokeja turnīrā kopumā piedalīsies sešas izlases, kuras sadalītas divās apakšgrupās. Latvija B apakšgrupā spēkojās ar Šveici un Itāliju. Savukārt A grupā Somija, Vācija un Slovākija.

Pusfinālā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas, bet trešā vietā esošās vienības spēlēs par piekto un sesto vietu.

Latvijas jaunatnes hokeja izlase pirmajā olimpiādes mačā ar 1:5 kapitulēja Šveices komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!