Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien Teodors Bļugers un viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 2:1 pagarinājumā pārspēja aizvadītās sezonas Stenlija kausa ieguvējus Kolorādo "Avalanche".

Bļugers šajā mačā spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Raienu Pelingu un un Džošu Arčibaldu, kurš atgriezās sastāvā pēc savainojuma izārstēšanas. Latvietis laukumā pavadīja 11:45 minūtes, no kurām 4:03 minūtes darbojās mazākumā. Viņš izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Spēles pirmie vārti tika gūti 31. minūtē, kad precīzu metienu izpildīja "Avalanche" līderis Neitens Makkinons, kurš pieturēja ripu uzbrukuma zonā, apslidoja vārtus un izpildīja skaistu metienu. "Penguins" spēles rezultātu spēja izlīdzināt trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad izdevās radīt apjukumu pie pretinieku vārtiem. Jevgeņijs Malkins izdarīja piespēli no aizvārtes, ripa trāpīja pa Braiena Rasta slidu un no vārtsarga Pāvela Francuza ieslīdēja "Avalanche" vārtos.

Mačs turpinājās pagarinājumā, un spēles 64. minūtē Kriss Letangs pēc Sindija Krosbija un Malkina izspēlētā momenta saņēma ripu un raidīja to tuvējā vārtu augšējā stūrī, izraujot uzvaru.

"Penguins" vārtsargs Keisijs Desmits šajā mačā atvairīja 41 no 42 pretinieku metieniem, savukārt "Avalanche" vārtsargs Francuzs tieka galā ar 36 no 38 metieniem.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 59 punktiem 50 spēlēs saglabāja astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!