Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs trešdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" vārtos, tomēr viņa komanda ar rezultātu 4:6 savā laukumā piekāpās Ņujorkas "Rangers". Savukārt Zemgus Girgensons guva savus sezonas sestos vārtus un palīdzēja Bufalo "Sabres" izbraukumā izcīnīt uzvaru pār Anaheimas "Ducks" – 7:3.

Šilovs savā pirmajā mačā pasaules spēcīgākajā līgā atvairīja 22 no 27 pretinieku metieniem. Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām latvietis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet "Rangers" pamanījās izmantot šo iespēju, gūstot sestos vārtus.

Šilovs kļuva par sesto vārtsargu no Latvijas, kurš spēlējis NHL mačā. Kopumā no Latvijas NHL laukumā vismaz reizi devušies 27 hokejisti.

Kērtiss Lazārs guva pirmos vārtus šajā mačā un piektajā minūtē izvirzīja vadībā "Canucks" hokejistus, tomēr sestajā un astotajā minūtē "Rangers" noslēdza divus ātrus uzbrukumus, Mikam Zībānežadam un Artēmijam Panarinam pārspējot Šilovu. Džonatans Tanners Millers panāca izlīdzinājumu 13. minūtē, bet Ņujorkas komandai vadību atguva Panarins, kurš mainīja ripas lidojuma virzienu pēc komandas biedra uzmetiena.

Otrās trešdaļas ievadā "Rangers" pretuzbrukumā skaisti saspēlējās un izkārtoja Krisa Kreidera brīvu metienu no tuvas distances, un latvietis šajā epizodē nebija glābējs. "Canucks" uzbrucējs Konors Gārlands 30. minūtē savāca atlēkušo ripu pēc Andreja Kuzmenko solo gājiena un vienus vārtus atspēlēja, bet K'Andre Millers četras minūtes vēlāk atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Kuzmenko vārtu guvums atjaunoja intrigu šajā mačā, bet "Canucks" ofensīva pamatlaika izskaņā augļus nedeva. Zībānežadam izdevās ripu raidīt tukšos vārtos un nodrošināt "Rangers" uzvaru.

Citā spēlē trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Bufalo "Sabres", un Girgensons veicināja uzvaru pār "Ducks"

Girgensons šajā mačā izcēlās ar precīzu metienu, kad 52. minūtē ātrajā pretuzbrukumā saņēma piespēli no Džeka Kvina un precīzi meta vārtu tālajā augšējā stūrī, panākot rezultātu 6:3. Tas viņam bija sestais vārtu guvums šajā sezonā, bet latvieša kontā arī sešas rezultatīvas piespēles.

Girgensons šajā mačā nospēlēja 14:58 minūtes, no kurām 2:06 nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus un uzvarēja 67% iemetienu. Spēli latvietis noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Taisons Džosts un Teidžs Tompsons pirmajā trešdaļā deva vadību "Sabres" hokejistiem, bet otrajā trešdaļā septiņu minūšu laikā "Ducks" pārņēma vadību, reizi precīzi metot Kevinam Šaterkirkam, bet divreiz - Kemam Fouleram. Pusminūti pēc Anaheimas komandas izvirzīšanās vadībā, Peitons Krebs izlīdzināja rezultātu, bet 39. minūtē Keisijs Mitelstadts atguva vadību "Sabres" vienībai.

Maču "Sabres" noslēdza ar Aleksa Taka, Girgensona un Dilana Kozensa precīzajiem metieniem.

"Canucks" NHL Rietumu konferencē ar 46 punktiem 55 spēlēs ierindojas 13. vietā, savukārt "Sabres" ar 58 punktiem 53 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!