Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja 29 metienus un nosargāja savus vārtus neieņemtus pēcspēles metienu sērijā, palīdzot Vankūveras "Canucks" ar rezultātu 4:3 savā laukumā pārspēt Nešvilas "Predators.

Šilovs aizvadīja savas karjeras piekto spēli NHL un izcīnīja trešo uzvaru, un viņš tika galā ar 29 no 32 pretinieku metieniem. Savukārt pēcspēles metienu sērijā viņam izdevās apturēt visus trīs pretinieku izgājienus.

Jau vēstīts, ka Šilovs pirmdien tika izsaukts uz Vankūveras "Canucks" komandu, jo Kolins Delija nevarēja spēlēt slimības dēļ. Un treneri uzreiz latvietim uzticēja vārtu drošību

Eliass Petersons, gūstot savus sezonas 30. vārtus, piektajā minūtē izvirzīja vadībā "Canuchs" hokejistus, tomēr šāds rezultāts saglabājās tikai 27 sekundes, kad Koltons Sisons vārtu priekšā savāca ripu, kas atlēca no vārtu staba un raidīja to Šilova sargātajos vārtos.

"Canucks" sešas minūtes vēlāk spēja atgūt vadību, precīzi metot Vasilijam Podkolzina, bet trešajā trešdaļā Dakota Džošua ar precīzu metienu no vārtus priekšas dubultoja Vankūveras komandas pārsvaru.


Mača 49. minūtē "Predators" devās pretuzbrukumā, kurā Kīfera Šervuda metienu atvairīja Šilovs, bet pie ripas pirmais bija Lūks Evandželista, kurš savai komandai atguva vēl vienus vārtus. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Nešvilas komanda izlīdzināja rezultātu, kad vārtu priekšā rupju kļūdu pieļāva "Canucks" hokejists Giljoms Brisboā. Viņš būtībā piespēlēja Evandželistam, kurš ar spēcīgu metienu izlīdzināja mača rezultātu.

Spēles uzvarētāju neizdevās noskaidrot ne pamatlaikā, ne pagarinājumā, tāpēc cīņa nonāca līdz pēcspēles metienu sērijai. Tajā vienīgais izgājienu pret vārtsargu realizēja Petersons, nodrošinot "Canucks" panākumu.

Citā mačā Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu sastāvā ar rezultātu 2:3 piekāpās Edmontonas "Oilers", kuras rindās Konors Makdeivids guva divus vārtus un sasniedza savas karjeras rezultativitātes rekordu.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 11:06 minūtes, no kurām 1:11 nospēlēja mazākumā. Šajā laikā latvietis atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -1, bet pārējās statistikas ailītēs palika nulles.

Makdeivids spēles astotajā minūtē guva pirmos vārtus, kad viņš apslidoja vārtus un bija precīzs, atrodoties aiz vārtiem. Divas minūtes vēlāk Džefs Skiners ar precīzu metienu uzreiz pēc piespēles realizēja vairākumu. Rezultāts turpinājumā nemainījās līdz 39. minūtei, kad Dereks Raiens atguva vadību Edmontonai, savukārt Dilans Kozenss atjaunoja neizšķirtu rezultātu, kad trešajā trešdaļā bija nospēlēta 41 sekunde.

Uzvaru "Oilers" komandai izrāva Makdeivids, kurš 44. minūtē noslēdza ātru pretuzbrukumu, gūstot savus 54. vārtus šajā sezonā un sagādājot "Sabres" trešo zaudējumu pēdējas četrās spēlēs.

Makdeivids šajā sezonā guvis 54 vārtus un izdarījis 70 rezultatīvas piespēles, un 124 rezultativitātes punkti viņam ir jauns karjeras rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!