Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Latvijas hokeja pavasaris – jēdziens, kas nostiprinājies mūsu sporta kanonā un jau 30 gadus kā reti kurš cits notikums spējis kairināt fanu un visas sabiedrības emocijas. Tomēr interese par maijā gaidāmo pasaules čempionātu Rīgā uzkrītoši buksē. Vai Latvijas hokeja burbulis ir plīsis?

Kaut gan aiz loga vēl krājas arvien jaunas kupenas, kalendārs rāda, ka nenovēršami tuvojas pavasaris. Bet pavasaris Latvijas sportā – tas izsenis bijis hokeja laiks. Latvijas izlases laiks, lielo pārdzīvojumu laiks. Bet vai tāds tas ir joprojām? Par to divus mēnešus pirms gaidāmā čempionāta "Bufetes" marta pirmajā epizodē diskutēja podkāsta vadītāji Ingmārs Jurisons un Jānis Janševics kopā ar žurnālistu Raimondu Rudzātu – kuram šajā kompānijā par grūti piedēvēt viesa, drīzāk gan līdzautora statusu.

Var teikt, ka basketbola straujais izrāviens Latvijas sporta galmā nolicis hokeju uz lāpstiņām pašā nepiemērotākajā brīdī – laikā, kad būtu jāpilda čempionāta tribīnes un jākāpina interese par gaidāmo notikumu. Tā vietā notiek cīņa gan ar aktuālajām, gan jau ilgtermiņā rūgušām problēmām. Pandēmijas un īpaši kara fons hokeja sejā izgaismojis ļoti neglītas grumbas, un šā brīža politiskajās aprindās hokeja funkcionārus šobrīd labāk redz ejam, nekā nākam. Vai piedzīvojam ēras galu?


"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – Ingmārs Jurisons un Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify" un "Apple Podcasts" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!