Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers naktī uz piektdienu palika ārpus pieteikuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

"Golden Knights" viesos ar 3:4 (1:2, 1:1, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Sanhosē "Sharks", piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas, taču komanda ir saglabājusi līderpozīciju Rietumu konferencē. Jau pirms šī mača Lasvegasas komanda pēc gada pārtraukuma bija nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā, jo Bļugera bijušais klubs Pitsburgas "Penguins" ar 2:0 uzvarēja "play-off" tīkotāju Nešvilas "Predators".

Kaut arī vesels, Bļugers šai spēlei nebija pieteikts. "Golden Knights" galvenais treneris Brūss Kesidijs to pamatoja ar vairāku spēlētāju atgūšanos no traumām un lielo konkurenci sastāvā.


Ceturtdienas mačā uzvaru "Sharks" hokejistiem nodrošināja Logans Kutūrs.

Tikmēr citā mačā rezervē palika Elvis Merzļikins, bet viena no līgas vājākajām komandām Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās NHL līderei Bostonas "Bruins".

"Blue Jackets" vārtos šajā cīņā stājās Maikls Hačinsons, kurš atvairīja 29 no 31 metiena.

"Golden Knights" ar 99 punktiem 75 spēlēs atrodas Rietumu konferences pirmajā vietā, kamēr "Blue Jackets" ar 54 punktiem 74 mačos ir vājākā komanda Austrumu konferencē.°


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!