Foto: AP/Scanpix/LETA

Edmontonas "Oilers" uzbrucēji Konords Makdeivids un Leons Draizaitls atzīti par Nacionālās hokeja līgas (NHL) marta spožākajām zvaigznēm, bet trešā labākā spēlētāja balvu izpelnījies Arizonas "Coyotes" uzbrucējs Kleitons Kellers, vēsta sacensību rīkotāji.

Makdeivids spožākās zvaigznes godu nopelnījis otro mēnesi pēc kārtas un trešo reizi sezonā.

Martā kanādietis 15 mačos guva 11 vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles, palīdzot "Oilers" nostiprināties Klusā okeāna divīzijas otrajā vietā. Makdeivids martā bija līgas rezultatīvākais spēlētājs, kā arī dalīja pirmo vietu punktos vairākumā (13) un bija otrs labākais piespēlētājs (18), pusi no šiem punktiem iekrājot vairākumā.

Par punktu mazāk aizvadītajā mēnesī iekrāja viņa komandas biedrs Draizaitls, kurš tikpat spēlēs arī guva 11 vārtus, bet atdeva 17 rezultatīvas piespēles. Gada trešajā mēnesī viņam līgā bija visvairāk vārtu vairākumā (6), dalīta pirmā vieta ar Makdeividu punktos vairākumā, tāpat vācietis dalīja trešo vietu gūtajos vārtos un rezultatīvajās piespēlēs.

Kellers dalīja pirmo vietu līgā ar 12 gūtiem vārtiem 16 mačos, pievienojot arī tikpat punktu par rezultatīvām piespēlēm. Kopš NHL Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma Kellers izcēlies ar 18 vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm, šajā nogrieznī piekājoties vienīgi Makdeividam (20+32).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!