Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā spēlē otrdien Lasvegasas "Golden Knights" savā laukumā ar rezultātu 1:5 piekāpās Vinipegas "Jets" hokejistiem.

Šoreiz ārpus "Golden Knights" pieteikuma palika Latvijas hokejists Teodors Bļugers. Pēc vairāku Lasvegasas klubu spēlētāju atgriešanās sastāvā pēc traumas izārstēšanas latvietis jau regulārajā čempionātā dažās spēlēs nepiedalījās.

Pirmajā trešdaļā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, bet otrās trešdaļas sākumā minūtes laikā "Jets" izvirzījās vadībā ar 2:0. Vispirms vārtus guva Kails Konors, bet drīz pēc tam precīzs bija Pjērs-Luks Dibuā. 36. minūtē Viljams Kārlsons vienus vārtus atspēlēja, tomēr "Jets" trešās trešdaļas ceturtajā minūtē atguva divu vārtu pārsvaru, precīzi Bleikam Vīleram.

Pamatlaika izskaņā Lasvegasas komandas mēģinājumi atspēlēties nebija veiksmīgi. "Jets" divus vārtus vēl guva, raidot ripu tukšos vārtos. Abus šos vārtus guva Adams Lourijs.

Citā Stenlija kausa izcīņas mačā Ņujorkas "Rangers" izbraukumā ar 5:1 sagrāva Ņūdžersijas "Devils".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Kriss Kreiders, bet reizi precīzs bija Vladimirs Tarasenko, Raiens Lindgrens un Filips Hitils. Džeiks Hjūzs bija vienīgo vārtu autors "Devils" rindās.

Drošu uzvaru guva arī Tampabejas "Lightning", kas izbraukumā ar 7:3 pārspēja Toronto "Maple Leafs".

Pirmajā trešdaļā Pjērs-Eduārs Belmārs, Entonijs Sirelli un Ņikita Kučerovs izcēlās ar vārtu guvumiem "Lightning" komandai, bet Raiens O'Railijs un Viljams Nīlanders divus vārtus otrajā trešdaļā atguva. Tampas komanda šoreiz spēja veikt četru vārtu izrāvienu, divreiz precīzi metot Breidenam Pointam, bet reizi Korijam Perijam un Rosam Koltonam, panākot rezultātu 7:2. Kalle Jarnkroks mača 49. minūtē guva trešos vārtus Toronto komandai, un mača rezultāts turpinājumā nemainījās.

Savā pirmajā Stenlija kausa izcīņas spēlē Sietlas "Kraken" izbraukumā ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pieveica pagājušās sezonas čempioni Kolorādo "Avalanche".

"Kraken" labā vārtus guva Ēli Tolvanens, Aleksandrs Venbergs un Morgans GīkijS, bet Miko Rantanens bija vienīgo vārtu autors "Avalanche" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!