Foto: AP/Scanpix/LETA

Sema Reinhārta vārtu guvums pagarinājumā svētdien sekmēja Floridas "Panthers" trešo uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) otrās kārtas sērijā pret Toronto "Maple Leafs".

"Panthers" savā laukumā guva uzvaru ar rezultātu 3:2, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0 un pietuvojoties Austrumu konferences finālam.

Šajā mačā vispirms Sems Lefertijs trešajā minūtē deva vadību Toronto vienībai, taču spēles 23. minūtē Entonijs Duklērs vairākumā saņēma teicamu piespēli un izgāja pret vārtsargu, un viņš šo vārtu gūšanas iespēju realizēja.

Piecas minūtes vēlāk Ēriks Gustafsons pretuzbrukumā lūkoja piespēlēt uz vārtu priekšu savam komandas biedram Davidam Kampfam, bet ripa no aizsarga slidas ieslīdēja vārtos. Šoreiz "Panthers" uz vārtu guvumu atbildēja ātrāk, un Kārters Verhegī vārtu priekšā bija acīgs pēc komandas biedra metiena, viņš mainīja ripas lidojuma virzienu un izlīdzināja rezultātu.

Noslēdzošajā trešdaļā noskaidrot uzvarētāju neizdevās, tāpēc cīņa turpinājās pagarinājumā. Tajā pēc nospēlētām trīs minūtēm un divām sekundēm uzvaru "Panthers" vienībai izrāva Sems Reinhārts, kurš aiz vārtiem saņēma piespēli no Antons Lundela, izslidoja vārtu priekšā un guva vārtus.

Arī nākamā sērijas spēle risināsies "Panhters" mājas laukumā.

Citā mačā Ņūdžersijas "Devils", gūstot četrus vārtus mazākumā, ar rezultātu 8:4 savā laukumā pārspēja Karolīnas "Hurricanes", sērijā līdz četrām uzvarām samazinot deficītu 1-2.

Uzvarētājiem Džeiks Hjūzs izcēlās diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet reizi precīzi bija Timo Meiers, Maikls Makleods, Niko Hišīrs, Deimons Sīversons, Mailzs Vūds un Ondržejs Palāts. Savukārt "Hurricanes" rindās vārtus guva Sebastjans Aho, Džordans Martinuks, Džordans Stāls un Sets Džerviss.

Graujošu uzvaru guva arī Sietlas "Kraken", kas ar 7:2 pieveica Dalasas "Stars", pārņemot vadību sērijā ar 2-1.

Uzvarētāju labā vārtus guva Džordans Eberle, Alekss Venbergs, Kārsons Susijs, Metijs Benīrs, Ēli Tolvanens, Janni Gurdē un Džastins Šulcs. Savukārt "Stars" pretī spēja likt tikai Meisona Mačmenta un Jani Hakanpā vārtu guvumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!