Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zemgus Girgensons pieņēma lēmumu savā profesionālā hokejista karjerā neveikt kardinālas izmaiņas, uz vienu sezonu pagarinot līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Bufalo "Sabres". Šo pilsētu viņš jau ilgu laiku sauc par savām mājām, bet komandas vadība viņu uzskata par ļoti vērtīgu hokejistu. Kāpēc gan kaut ko manīt?

29 gadus vecais Grigensons "Sabres" rindās 10 sezonu laikā ir aizvadījis 625 spēles, kas viņu "Sabres" vēsturē šajā rādītājā ierindo 13. vietā. Savukārt trīs spēlētāji visu savu karjeru pavadījuši Bufalo komandā – Žilbērs Pero (1191 spēles), Kreigs Remzijs (1070) un Bils Hajts (854). Girgensonam ir iespēja kādu no šīm kluba leģendām pārspēt, taču tam vien ar nākamo sezonu nepietiks. Līdz šim NHL latvietis izcēlies ar 81 vārtiem un 93 rezultatīvām piespēlēm.


"Sabres" ģenerālmenedžeris Kevins Adamss jau aprīlī uzsvēra, ka vēlas Girgensonu paturēt savā komandā, jo viņš ir viens no komandas klusajiem līderiem, viņš padara savu darbu un viņam rūp komandas biedri. Turklāt viņa sniegumā neesot vērojami izteikti kritumi. Par Girgensonu esot interesējušās arī citas komandas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!