Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Uvis Balinskis pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Floridas "Panthers" sastāvā izcīnīja pirmo uzvaru, ar rezultātu 4:3 izbraukumā pieveicot Ņūdžersijas "Devils".

Balinskis šajā mačā uz laukuma pavadīja 12:12 minūtes, kuru laikā viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

"Panthers" hokejisti šajā mačā guva četrus vārtus pēc kārtas. Pirmajā trešdaļā precīzs bija Sems Reinhārts un Kārters Verhengī, otrajā periodā vārtus guva Niko Mikola, bet trešās trešdaļas pirmajā minūtē vēl vienu rezultatīvu metienu izdarīja Reinhārts.

Turpinājumā "Devils" izdevās atgriezt intrigu mačā, kad vārtus guva Ēriks Haula, Maikls Makleods un Jespers Brets. Divus no vārtiem "Devils" guva vairākumā, tomēr rezultātu izlīdzināt mājinieki nespēja.

"Panthers" izcīnīja pirmo uzvaru trīs spēlēs. Nākamās četras spēles šī vienība aizvadīs savā laukumā.

Citā spēlē "Blue Jackets" bez Elvja Merzļikina vārtos savā laukumā ar rezultātu 0:4 zaudēja Detroitas "Red Wings".

Šoreiz "Blue Jackets" vārtus sargāja Spensers Mārtins, atvairīja 24 no 28 metieniem jeb 85,7%. Kolumbusas rezervē šoreiz bija vārtsargs bija no Amerikas Hokeja līgas (AHL) izsauktais Džefs Grīvs.

"Red Wings" labā šajā mačā vārtus guva Šeins Gostisbehers, Maikls Rasmusens, Dilans Larkins un Endrū Kops.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!