Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja Vankūveras "Canucks" vienībai ar rezultātu 3:1 savā laukumā pārspēt Sanhosē "Sharks".

Bļugeram šī bija piektā spēle šajā sezonā, jo sezonas sākumu viņam ietekmēja savainojums. Nopelnītā rezultatīvā piespēle viņam bija pirmais rezultativitātes punkts "Canucks" sastāvā oficiālā mačā.

Otrās trešdaļas izskaņā "Canucks" spēlēja mazākumā. Bļugers pārtvēra ripu pretinieku aizsardzības zonā un izdarīja metienu pa vārtiem, bet Sems Lafertijs pirmais tika pie ripas un raidīja to vārtos, panākot rezultātu 2:0 un panākot rezultatīvu piespēli Bļugeram. Šis vārtu guvums tika gūts sekundi pirms perioda beigām.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 15:04 minūtes, kuru laikā izdarīja astoņus metienus pa vārtiem. Viņš pielietoja arī vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 70% iemetienu un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

"Canucks" pirmos vārtus 14. minūtē guva Kvins Hjūzs, bet Lafertijs dubultoja savas komandas pārsvaru. Tomašs Hertls trešās trešdaļas pirmajā minūtē vienus vārtus "Sharks" vienībai atspēlēja, realizējot vairākumu, savukārt Džeitī Millers ar precīzu metienu 48. minūtē panāca spēles gala rezultātu.

Citā mačā Floridas "Panthers" savā laukumā ar rezultātu 5:3 pieveica Edmontonas "Oilers".

Aizsargs no Latvijas Uvis Balinskis šajā mačā palika "Panthers" rezervē.

Spēles pirmajā trešdaļā nedaudz vairāk kā trīs minūšu laikā Konors Makdeivids un Evanders Keins deva vadību "Oilers" komandai, taču Kārters Verhengī un Niko Mikola pirmās ceturtdaļas otrajā pusē spēja rezultātu izlīdzināt.

Makdeivids un Mikola apmainījā ar vārtu guvumiem arī otrajā trešdaļā, bet tad Kevins Stenlunds un Sems Benets ar precīziem metieniem nodrošināja "Panthers" komandas panākumu.

"Canucks" ar 27 punktiem 19 spēlēs ierindojas otrajā vietā Rietumu konferencē, bet "Panthers" ar 25 punktiem 18 punktiem ir trešā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!