Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Elvis Merzļikins svētdien atvairīja 40 pretinieku metienus, bet ar to šoreiz nepietika Kolumbusas "Blue Jackets" uzvarai.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās Karolīnas "Hurricanes", neizcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 40 no 43 pretinieku metieniem, tiekot galā ar 93% metienu. Šī bija trešā spēle pēc kārtas, kurā vārtsargam no Latvijas bija jāatvaira vairāk nekā 35 metieni. Merļikins šajā sezonā 16 spēlēs vidēji ielaiž 3,11 vārtus un atvaira 90,7% metienu.

Vēl nepatīkamāku šo zaudējumu "Blue Jacekts" vienībai padara tas, ka tā nenoturēja divu vārtu pārsvaru. Pirmajās divās trešdaļās abas komandas vārtus neguva, bet trešā perioda 18. sekundē Kirils Marčenko izcēlās ar precīzu un negaidītu metienu vārtu tuvējā stūrī. Sešas minūtes vēlāk Džonijs Gudro dubultoja Kolumbusas komandas pārsvaru.

Mača 51. minūtē Jesperi Kotkaniemi vienus vārtus atspēlēja "Hurricanes" komandai, kad vārtu priekšā izpildīja teicamu metienu, bet 57. un 59. minūtē Breidijs Šei un Andrejs Svečņikovs izrāva uzvaru mājiniekiem.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 16 punktiem 22 spēlēs ierindojas pēdējā, 16. vietā. Savukārt "Hurricanes" ar 24 punktiem 20 spēlēs atrodas sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!