Foto: Publicitātes foto/HK Kurbads

"Mogo"/LSPA sestdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē pēcspēles metienu sērijā uzvarēja "Kurbads" hokejistus, kamēr citos mačos pie pārliecinošām uzvarām tika "Zemgale"/LBTU un "Prizma".

"Mogo"/LSPA izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:0, 2:3, 0:0, 1:0) pārspēja "Kurbadu".

Pirmajā trešdaļā ar precīzu metienu mazākumā viesus vadībā izvirzīja Reinis Mārtiņš Lejnieks.

Trešā perioda pirmajā minūtē mājinieki izlīdzināja rezultātu, viesu vārtos ripu raidot Artūram Ozoliņam, vēl nepilnas trīs minūtes vēlāk Renārs Cipruss izvirzīja vadībā "Kurbadu", uz ko "Mogo"/LSPA atbildēja ar precīzu metienu minūti vēlāk, kad neizšķirtu panāca Olivers Mūrnieks.

Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem "Kurbads" vienībai vajadzēja tikai 43 sekundes, lai atgūtu vienu vārtu pārsvaru, otro reizi mačā viesu vārtsargu pārspējot Ozoliņam. "Mogo"/LSPA izlīdzināja rezultātu vien 58.minūtē, vairākumā vārtus gūstot Kārlim Ozoliņam.

Pēcspēles metienu sērijā "Mogo"/LSPA uzvaru atnesa Kārļa Ozoliņa precīzais metiens.

Citā mačā turnīra līdervienība "Zemgale"/LBTU mājās ar rezultātu 8:0 (5:0, 2:0, 1:0) sagrāva Tallinas "Panter".

Mājinieku rindās Gustavs Millers sakrāja četrus (2+2) punktus, Kristiāns Zelts, Kevins Strādnieks un Artūrs Homjakovs tika pie vārtiem un rezultatīvas piespēles, kamēr pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Gatis Gricinskis, Kristaps Roķis un Renarts Džerods Alksnis.

"Zemgale"/LBTU vārtus sargāja Mariuss Bajaruns-Galejs, kurš atvairīja visus 14 viesu metienus un aizvadīja "sauso" spēli.

Vēl Rīgas "Prizma" viesos ar 7:4 (0:1, 5:0, 2:3) uzvarēja Viļņas "7BET-Hockey Punks".

"Prizmas" panākumu sekmēja Kristaps Riekstiņš, kurš guva trīs vārtus, Armands Bērziņš un Georgijs Pujacs tika pie vārtiem un rezultatīvas piespēles, bet ar vienu precīzu metienu izcēlās Rūdolfs Spilva un Krists Apsītis.

Viļņas vienības labā vārtus guva Edgars Petrovs, Ronalds Dvončs, Iļja Dolguns un Samuels Blanšē-Kotē.

Turnīra tabulā līdere ar 32 punktiem 17 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 30 punktus 18 spēlēs ir guvusi "Mogo"/LSPA, 24 punkti 19 spēlēs ir Kurbads" hokejistiem, bet 22 punkti 17 spēlēs - "Prizma" vienībai. Hokeja skola "Rīga" ar 16 punktiem 15 cīņās atrodas sestajā vietā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28. februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024. gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!