Foto: LHF

Latvijas hokeja izlase decembrī gaidāmo "Kaufland" kausa izcīņu Bratislavā aizvadīs optimālajā sastāvā, un no komandas, kas pagājušajā pavasarī izcīnīja bronzas medaļas, ierindā būs desmit hokejisti, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestam pastāstīja ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.

Nākamajā nedēļā Harija Vītoliņa vadītā Latvijas hokeja valstsvienība startēs "Kaufland" kausa izcīņā Bratislavā. Tā kā mājiniece Slovākija būs arī Latvijas pretiniece nākamā gada pasaules čempionātā, šis var izrādīties diezgan noderīga pārbaude komandai.

"Sastāvs uz decembri būs optimālais no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem, kuri būs pieejami. Tāpat arī nāks klāt pāris spēlētāji no novembra spēlēm Rīgā," stāstīja Kalvītis. Treneriem patika, ko viņi redzēja novembrī un vēlas redzēt tos pašus hokejistus darbībā jau pret nopietnākiem pretiniekiem "Kaufland" kausā. Komandas kodols būs lielisks sajaukums starp pieredzējušiem un gados jaunākiem hokejistiem, kuri vēl nav sevi tik skaļi pieteikuši valstsvienības rindās. No bronzas izlases sastāva valstsvienībā uz "Kaufland" kausa izcīņu būs desmit spēlētāji."

Valstsvienību gaidāmajā izlašu logā pārstāvēs arī kapteinis Kaspars Daugaviņš, Oskars Batņa, Ralfs Freibergs, Ronalds Ķēniņš, Toms Andersons, Renārs Krastenbergs, Roberts Mamčics.

"Ar galveno treneri Hariju Vītoliņu bijām klātienē aplūkot Šveices čempionāta spēles starp "Biel-Bienne" un Cīrihes "Lions" komandām. Pēc vizītes Šveicē un tikšanās ar mūsu spēlētājiem, kā arī "Biel-Bienne" un "Lions" klubu vadību, kļuvis skaidrs, ka arī Rihards Bukarts un Rūdolfs Balcers pievienosies valstsvienības rindām. Savukārt runājot par vārtsargu līniju, tad uz decembri tā būs nemainīga no pirmā izlašu loga. Vārtos atkal redzēsim Ivaru Punnenovu, Ēriku Vītolu un Arginto Milbergu. Šie trīs vārtsargi sevi labi apliecināja cīņās pret frančiem," turpināja ģenerālmenedžeris.

Pāris spēlētāji šobrīd ir iedzīvojušies mikro traumās un nevarēs palīdzēt decembrī, piemēram, Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Kristiāns Rubīns un Mārtiņš Dzierkals.

"Mūsu prioritāte, lai hokejistiem labi sokas pārstāvētajos klubos, un viņiem pēc iespējas veiksmīgāk izdotos attīstīt savu karjeru, nopelnot labākus profesionālus līgumus. Tomēr jāuzsver, ka visās Eiropas līgās decembra izlašu logos nav pauzes. Piemēram, virkne Latvijas izlases spēlētāju pārstāv Zviedrijas līgu – "Allsvenskan". Šajā līgā, kā arī Vācijā, Somijā, Dānijā un Čempionu līgā - turpinās sezonas. Tādēļ komunicējot ar klubiem, mēs izrunājam katra spēlētāja situāciju un saprotam komandas nostāju," Kalvītis turpināja. "Ir klubi, kas neskatoties uz esošajām spēlēm, tieši vēlas, lai spēlētājs pārstāv izlasi, jo tas varētu dot pozitīvu soli pārliecībā un attīstībā (piemēram, Batņa, Tumānovs, Vītols, Ravinskis, Andžāns). Tomēr mēs nekad par visām varītēm nespiedīsim hokejistu ierasties, ja viņa pārstāvētajam klubam ir cita nostāja. Šobrīd esam atraduši ļoti veiksmīgu komunikācijas pieeju ar visiem klubiem."

Spēles "Kaufland" kausā būs jau pret nopietnākiem pretiniekiem un būs ļoti noderīgās, lai treneri varētu saprast šo spēlētāju līmeni un iemēģināt potenciālos virknējumus pavasarim, uzskata Kalvītis. Pagājušajā decembrī šajā pašā turnīrā Latvija slovākiem zaudēja, tāpēc ģenerālmenedžeris gribētu redzēt revanšu. Arī spēle pret norvēģiem pagājušogad arī nevedās viegli, taču tika gūta uzvara.

"Šis sastāvs ir sapulcēts, lai mēs spētu sezonu turpināt uz pozitīvas nots. Šī būs lieliska atkal redzēšanās daudziem mūsu "Sapņu komandas" spēlētājiem un cerams to varēs redzēt arī uz laukuma ar labu komandas spēli. Braucam uz Bratislavu ar mērķi cīnīties par uzvaru "Kaufland" kausā," sacīja Kalvītis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!