Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš ļoti labi pārzina Šveices hokeju, un viņš sarunā ar "Go3 Sport" žurnālistu Tomu Prāmnieku analizēja latviešu spēlētāju sniegumu šīs valsts spēcīgākajā līgā.

Šveices spēcīgākajā līgā šosezon spēlējuši seši hokejisti – Rūdolfs Balcers, kurš Cīrihes "Lions" sastāvā 30 spēlēs guvis 14 vārtus un izdarījis astoņas rezultatīvas piespēles, "Lausanne" vienību pārstāv Ivars Punnenovs (13 spēlēs vidēji ielaisti 3,2 vārti un atvairīti 87,1% metienu, un Rolands Ķēniņš (22 spēles, 0+3), "Biel-Bienne" komandā ir Rihards Bukarts (10 spēles, 1+1), "Lugano" – Roberts Cjunskis (15 spēles, 1+1), bet Oskars Lapinskis pārstāv "Tigers" (31 spēle, 1+0).

Vītoliņš norādīja, ka spēlēšana Šveicē ir ļoti komfortabla, jo garākais pārbrauciens ir tikai četras stundas garš. "Hokejs tur ir ļoti dinamisks, uz to šveicieši spiež. Halles ir pilnas, sevišķi pēc Covid-19 laika. Spēlētāji arī spēlē līdzīgi kā Ziemeļamerikā. Tas arī piesaista," stāstīja Vītoliņš.

Sarunas laikā treneris analizēja visu latviešu sniegumu. Viņš norādīja, ka Balcers demonstrē labu sniegumu, bet gribētu, lai tas ir vēl labāks, jo sezonas sākumā viņš bija labākais vārtu guvējs. "Man patīk, kā viņš spēlē. Atraisīti un brīvi," par Balceru teica Vītoliņš. "Bukartam es redzēju pirmo spēli, un viņš nopelnīja lielas plus zīmes. Šveiciešiem patīk, ja no visām pozīcijām prot apdraudēt vārtus. Viņš arī bloķēja metienu, ko Šveicē arī novērtē. Bet redzam, ka goli viņam nekrīt."

Lapinski un Ķēniņu treneris novērtēja kā melnā darba darītājus. Savukārt Punnenovam esot palīdzējušas izlases pauzes, kurās viņš ieguvis pārliecību un tagad jūtās stabilāks. Cjunskis esot centīgs, bet viņam vajadzīgs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!