Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Toronto "Maple Leafs" aizsargs Morgans Rīlijs par pretinieka pārmācīšanu saņēmis piecu spēļu diskvalifikāciju, kas viņam izmaksās arī apmēram 200 000 ASV dolāru, vēsta ESPN.

Pagājušās nedēļas nogalē Kanādas klubu duelī Otavas "Senators" ar 5:3 pieveica "Maple Leafs". Piektos vārtus "Senators" labā 5,1 sekundi pirms spēles beigām guva Ridlijs Greigs, kurš ripu ar pamatīgu šķēlienu raidīja tukšajos "Maple Leafs" vārtos.

Parasti hokejisti tukšos vārtos ripu neraida tik agresīvi, tāpēc 21 gadu veco Greigu pārmācīt devās NHL Zvaigžņu spēles dalībnieks Rīlijs. 29 gadus vecais "Maple Leafs" aizsargs gan nedaudz pārcentās ar pārmācīšanu, ar nūju iegrūžot pretiniekam kaklā, kas izraisīja abu komandu hokejistu lielāku plūkšanos.

Rīlijs par pārkāpumu saņēma noraidījumu līdz spēles beigām jeb lielo sodu, tomēr "Maple Leafs" aizstāvēja savu aizsargu. Toronto komandas galvenais treneris Šeldons Kīfs sava aizsarga rīcību nodēvēja par "atbilstošu", bet "Maple Leafs" kapteinis Džons Tavaress uzsvēra, ka jebkurš no puišiem iestāsies par savas komandas godu, kad tas būs nepieciešams.

Savukārt centra uzbrucējs Ostons Metjūss sacīja, ka Rīlijs nav "ļaunprātīgs spēlētājs" un ka Greiga provokatīvai metiens tukšos vārtos bija pelnījis atbildi. "Kāds to būtu izdarījis, it īpaši pēc tādas spēles. Nedomāju, ka bija nepieciešams nolaisties tik zemu un sarīkot "spēcīgākā metiena sacensības"."

"Īsumā – tas nebija hokejs. Tas ir tīšs, spēcīgs sitiens pa pretinieka galvu, izmantojot nūju kā ieroci, lai izrēķinātos ar pretinieku labu laiku pēc gūtajiem vārtiem," teikts NHL spēlētāju drošības departamenta lēmumā.

Rīlijam šis ir pirmais nopietnais pārkāpums NHL karjerā. Ņemot vērā NHL kolektīvo darba līgumu, Rīlijs diskvalifikācijas laikā nesaņems arī atalgojumu – viņa gadījumā tie būs 195 312,50 ASV dolāru (182 475,59 eiro).

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!