Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 6:3 pārspēja pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Lasvegasas "Golden Knights".

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins šajā mačā ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ nepiedalījās, bet viņa komandas biedrs un konkurents uz vietu vārtos Daniils Tarasovs atvairīja 37 no 40 pretinieku metieniem.

Par "Blue Jackets" galveno varoni šajā mačā kļuva Aleksandrs Nīlanders, kurš pirmo reizi savā NHL karjerā izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem. Viņš komandai pievienojās maiņas darījumā 22. februārī, un piecās spēlēs tagad guvis četrus vārtus un izdarījis divas piespēles.

"Blue Jackets" labā vārtus guva arī Džastins Danforts, Jegors Činahovs un Ēriks Gudbransons.

Savukārt "Golden Knights" labā precīzus metienus izdarīja Meisons Morelli, Viljams Karlsons un Čendlers Stīvensons, bet vārtsargs Eidins Hils atvairīja 27 metienus.

Pēc pirmās trešdaļas spēles rezultāts bija 2:2, bet mača turpinājumā "Blue Jacket" spēja izvirzīties vadībā ar 4:2. Stīvensons vienus vārtus atspēlēja, bet tad mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus un spēli noslēdza ar uzvaru.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 52 punktiem 61 spēlē ierindojas pēdēja, 16. vietā, bet "Golden Knights" ar 73 punktiem 62 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !