Foto: AP/Scanpix/LETA

Nelielā traumā iedzīvojies latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kas nozīmē, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Kolumbusas "Blue Jackets", visticamāk, nebūs iespējams viņu aizmainīt līdz darījumu beigu termiņam.

Merzļikinam ir ķermeņa augšdaļas savainojums, taču tas netiek raksturots kā nopietns un tuvākajā laikā viņš varēšot atgriezties "Blue Jackets" komandā. No fārmkluba Amerikas Hokeja līgā (AHL) tikmēr izsaukts 22 gadus vecais talants Džets Grīvss, kurš šosezon Klīvlendas "Monsters" sastāvā 37 spēlēs vidēji ielaidis 2,88 vārtus un atvairījis 91% metienu.

Latviešu ripu ķērājs iepriekšējā "Blue Jackets" spēlē atvairīja 26 metienus un sekmēja komandas 5:2 uzvaru pār Čikāgas "Blackhawks". Šosezon viņš 35 mačos vidēji ielaidis 3,21 vārtus un atvairījis 90,4% metienu.

Merzļikins šosezon vairākkārt iepīts baumās par iespējamu aizmainīšanu no Kolumbusas, taču vismaz pagaidām tas traumas dēļ nebūs iespējams. Maiņas darījumu beigu termiņš ir 8. marts. Tāpēc, visticamāk, latvietis Kolumbusā paliks vismaz līdz vasarai, kas jau iepriekš tika izteikts kā reālākais scenārijs.

"Blue Jackets" ar 50 punktiem 60 spēlēs ir Austrumu konferences pēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!