Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons naktī uz pirmdienu izpildīja savu pirmo rezultatīvo piespēli šajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, kas gan neglāba Bufalo "Sabres" no zaudējuma, bet citā cīņā pie uzvaras tika Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks".

"Sabres" savā laukumā ar 2:5 (1:1, 1:0, 0:4) piekāpās vienai no Rietumu konferences līderēm Vinipegas "Jets".

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 11:35 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet pielietoja četrus spēka paņēmienus un uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Viņam arī neitrāls lietderības koeficients. Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 44 spēlēs nopelnījis astoņus (7+1) rezultativitātes punktus. Viņš ir ceļā uz to, lai aizvadītu karjerā mazrezultatīvāko NHL sezonu.

Vēl pirms noslēdzošās trešdaļas "Sabres" atradās vadībā ar 2:1, bet maču zaudēja pamatlaika pēdējās desmit minūtēs, kad viesi no Vinipegas pamanījās iemest četrus bezatbildes vārtus. Pēdējo 11 spēļu laikā "Jets" izcīnījusi deviņas uzvaras.

Citā spēlē "Canucks" viesos ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) uzvarēja Anaheimas "Ducks".

Bļugers uz ledus bija 11:59 minūtes, pa šo laiku metienus neizpildot un uzvarot vienīgajā iemetienā, kā arī tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta. Latviešu uzbrucējs šosezon 49 cīņās iekrājis 23 (5+18) punktus.

Pirms šī mača Vankūvera bija zaudējusi sešās no pēdējām septiņām spēlēm. Viesu labā pa vārtiem guva Nils Heglanders un Konors Gārlends.

"Canucks" ar 85 punktiem 63 spēlēs ir Rietumu konferences līdere, kamēr "Sabres" ar 62 punktiem 62 mačos austrumos ir 13. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!