Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tuvojoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju maiņu darījumu noslēguma termiņam, palielinās runas par iespējamām maiņām. Starp potenciālajām maiņas veicējām izskan Bufalo "Sabres", kas varētu darījumā iekļaut ilggadējo savu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Girgensons un vēl viens ilggadējs "Sabres" uzbrucējs Kails Okpozo sestdien guva vārtus, palīdzot Bufalo komandai negaidīti ar 7:2 pārliecinoši pieveikt Stenlija kausa īpašnieci Vegasas "Golden Knights". Abu vārdi izskanējuši aizkulisēs starp kandidātiem uz iespējamo maiņu, ja "Sabres" izdomās veikt kādu darījumu.

Girgensonam un Okpozo beidzas līgumi šajā vasarā. "Sabres", visticamāk, atkal nepiedalīsies Stenlija kausā, un šī būs jau 13. sezona pēc kārtas bez "play off" cīņām, kas ir NHL antirekords. Tādējādi tiek runāts par iespējamām pārmaiņām Bufalo komandā, kas ietvertu arī maiņas darījumus. NHL maiņas darījumu pēdējā diena ir 8. marts.

"Mans mērķis? Nav mainījies. Es spēlēju savu spēli. Šajā situācijā esmu bijis vairākas reizes. Man tas nav nekas jauns. Es jau par to vairs nestresoju," netieši norādot uz runām par maiņu žurnālistiem teica Girgensons, kurš visu savu NHL karjeru aizvadījis tikai "Sabres" komandā.

Girgensonam esot bijusi arī saruna ar "Sabres" ģenerālmenedžeri Kevinu Adamsu, tomēr hokejists nav vēlējies komentēt diskusijas iemeslus. Starp potenciālajām Girgensona nākotnes komandām tiek minētas gan "Golden Knights", gan Dalasas "Stars", gan Tampabejas "Lightning".

Girgensonam šī ir desmitā sezona kopā ar "Sabres". Šajā sezonā 44 spēlēs Girgensonam ir septiņi gūti vārti un viena rezultatīva piespēles, bet NHL karjerā 669 spēlēs guvis 88 vārtus un izdarījis 94 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!