Foto: AFP/Scanpix/LETA

Biznesa medijs "Forbes" šonedēļ publicējis 2024. gada miljardieru reitingu, un tajā šogad ar savu bagātību iekļuvuši četri sporta pārstāvji – Maikls Džordans, Taigers Vudss, Lebrons Džeimss un Īrvins "Maģiskais" Džonsons.

Maikls Džordans ir viens no visu laiku labākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem, un viņa bagātība aizvadītā gada laikā pieauga no 1,2 miljardiem dolāru līdz 3,2 miljardiem dolāru.

Džordans 2015. gadā kļuva par pirmo sportistu miljardieri. Viņa galvenais ienākumu avots līdz šim bijis sadarbība ar "Nike". Pērn viņš arī pārdeva NBA klubu Šarlotes "Hornets", ko šobrīd pārstāv latvietis Dāvis Bertāns. "Hornets" tika novērtēta trīs miljardu dolāru vērtībā. 61 gadu vecais Džordans "Forbes" miljardieru sarakstā ieņem 1033. vietu.

Izcilā golfa spēlētāja Vudsa bagātība šajā pašā laikā pieauga no 1,1 miljarda līdz 1,3 miljardiem dolāru. Savas karjeras laikā Vudss ir nopelnījis vairāk nekā 1,7 miljardus ASV dolāru, un lielākā daļa no tiem ir gūti no apstiprināšanas darījumiem. Profesionālo golferu asociācijas (PGA) tūrē naudas balvās Vudss nopelnījis 121 miljonu dolāru. 2022. gadā viņš kļuva par otro aktīvo sportistu, kurš kļuvis par miljardieri.

Pirmais aktīvais sportists miljardieris bija Lebrons Džeimss, kurš turpina spēlēt NBA komandā Losandželosas "Lakers", un dara to neredzēti augstā līmenī. Šobrīd viņa bagātība sasniegusi 1,2 miljardus dolāru. Džeimss ir daudz ieguldījis nekustamajā īpašumā un aktīvi darbojas sportā. Džeimss ir akcionārs uzņēmumā "Fenway Sports Group", kam pieder futbola klubs "Liverpool", Bostonas beisbola komanda "Red Sox" un Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins".

Viens no visu laiku labākajiem NBA saspēles vadītājiem Džonsons miljardieru sarakstā iekļuva pirmo reizi. 64 gadus vecā bijušā basketbolista bagātība esot 1,2 miljardi dolāru vērtībā. Viņš galvenos ienākumus guvis Aiovas štata dzīvības apdrošināšanas uzņēmums "EquiTrust", kurā viņš ir galvenais akcionārs. Vienlaikus viņš ir vairāku sporta klubu līdzīpašnieks. Slavenākā no tām ir beisbola komanda Losandželosas "Dodgers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!