Foto: BC Žalgiris Kaunas

Rolands Šmits ceturtdien Kauņā guva trīs punktus Kauņas "Žalgiris" dramatiskā zaudējumā ULEB Eirolīgas regulārās sezonas pēdējā spēlē.

"Žalgiris" pamatturnīru beidza ar 62:64 (9:16, 16:15, 17:13, 20:20) zaudējumu Madrides "Real", izslēgšanas spēļu turnīrā neiekļūstot.

Šmits 16 minūtēs un 56 sekundēs laukumā realizēja vienu no pieciem tālmetieniem. Viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz pārķēra bumbu, nopelnīja trīs personiskās piezīmes, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu nulle.

Pa 14 punktiem mājiniekiem sakrāja Breidijs Meneks, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, un Kīnens Evanss, kurš pievienoja piecas rezultatīvas piespēles, bet desmit punktus guva Dovīds Ģedraitis.

Viesiem 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Džanans Musa, bet 16 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Mario Hezonja.

"Real" uzvaru izrāva pēdējās sekundēs, kad Gabriels Deks realizēja tālmetienu no laukuma stūra. Šmits centās viņam traucēt, bet bumba pēc Madrides komandas spēlētāja metiena lidoja grozā.

Kauņas basketbolisti ar 14 uzvarām 34 mačos ieņem 14.vietu, bet "Real" ar 27 uzvarām kļuva par pamatturnīra uzvarētāju. Lukas Banki trenētā un Riharda Lomaža pārstāvētā Boloņas "Virtus" ar 17 uzvarām 33 spēlēs ir devītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!