Foto: Jānis Lārmanis

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" piektdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas otrajā cīņā tika pie uzvaras un sērijā līdz trīs uzvarām panāca neizšķirtu 1-1.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ceturtdaļfināla otrajā mačā savā laukumā ar 96:95 (25:27, 24:18, 25:28, 22:22) pārspēja "Rīgas Zeļļus", sērijā izlīdzinot rezultātu 1-1.

Starp mājiniekiem ar 28 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās ar Šons Seneka Naits, Kajs Hantsberijs guva vēl 21 punktu, bet 16 punktus iekrāja Kristofers Karlsons.

Rīdzinieku rindās ar 30 punktiem rezultatīvākais bija Džordans Hanters, kura kontā arī astoņas bumbas zem groziem, Aizija Ozborns pievienoja 16 punktus, bet pa 14 punktiem iekrāja Ričards Daniels Vanags un Mārtiņš Meiers.

Pirmajā mačā "Rīgas Zeļļi" savā laukumā uzvarēja ar 87:65.

Ceturtdaļfināla sērijai noritot līdz vienas komandas trim uzvarām, nākamā spēle paredzēta 15.aprīlī Rīgā, bet, ja būs nepieciešamas, atlikušās spēles tiks aizvadītas 18. un 21.aprīlī.

"Rīgas Zeļļi", aizvadot pirmo sezonu kluba vēsturē, Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru ar bilanci 18-12 noslēdza sestajā vietā un ceturtdaļfinālā ar 0-2 piekāpās "VEF Rīga".

Valmieras komanda LIBL regulārajā sezonā iekrāja deviņas uzvaras 30 mačos un ierindojās 13.pozīcijā, neiekļūstot izslēgšanas cīņās.

Abas komandas šosezon tikušās piecas reizes, vienīgo uzvaru valmieriešiem svinot Latvijas kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē izbraukumā (85:79).

Otrā ceturtdaļfinālā spēkojas "Ogre" un "Liepāja", sērijā ar 1-0 vadībā esot "Ogrei".

"VEF Rīga" un "Ventspils" jau ir nodrošinājušas vietu pusfinālā.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!