Foto: FIBA

Latvijas basketbolistu Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM svētdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas finālčetrinieka turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Mursijas vienība Belgradā notiekošajā finālčetrinieka turnīrā cīņā par bronzu ar 87:84 (27:23, 17:12, 19:20, 24:29) pārspēja Grieķijas komandu "Peristeri".

Nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām neveiksmīgi piezemējās Rodions Kurucs, savainojot potīti. Līdz savainojumam Kurucs laukumā bija 18 minūtes un trīs sekundes un, realizējot divus no sešiem divu punktu metieniem, guva četrus punktus, kā arī iekrāja četras atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, trīs piezīmes, vienu kļūdu, vienu pārtvertu piespēli un noslēdza maču ar +/- rādītāju +4 un efektivitātes koeficientu četri.

Artūrs Kurucs uzvarētāju rindās palika uz rezervistu soliņa.

Mursijas komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Ludvigs Hakansons, bet starp pretiniekiem ar 24 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džo Reglends.

Savukārt par Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Malagas "Unicaja", kas ar 80:75 (16:10, 22:17, 24:29, 18:19) uzvarēja Tenerifes "Lenovo".

Malagas vienības panākumu ar 17 punktiem sekmēja Kendriks Perijs, bet Tenerifes komandas labā 18 punktus guva Kails Gajs.

Piektdien pusfinālā Mursijas vienība ar 74:80 atzina "Unicaja" pārākumu, bet "Peristeri" ar 93:97 zaudēja Tenerifes "Lenovo".

Pirmajā posmā Kurucu pārstāvētā vienība apakšgrupā ar bilanci 5-1 ieņēma pirmo vietu, sacenšoties ar Dertonas, Bursas un Aleksandrovacas komandām. Arī otrajā posmā UCAM bija pirmā grupā (4-2), cīnoties ar Patras "Promitheas", Holonas "Hapoel" un Atēnu AEK. Ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām Mursijas basketbolisti ar 2-0 bija pārāki pār Ludvigsburgas "Riesen".

"VEF Rīga" basketbolisti šajā sezonā nepārvarēja pirmo posmu, toties vienā no spēlēm uzvarēja spēcīgo Tenerifes klubu.

Pērn par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!