Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" basketbola operāciju prezidents Breds Stīvenss otrdien tika atzīts par līgas šīs sezonas labāko izpilddirektoru.

Stīvensam, kuram šī ir trešā sezona Bostonas "Celtics" basketbola operāciju prezidenta amatā pēc astoņām sezonām trenera amatā, šī ir pirmā šāda balva.

"Celtics" pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu ar bilanci 64-18, bet izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā, tiekoties ar Maiami "Heat", sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3-1.

Balsošanā piedalījās NBA visu komandu izpilddirektori.

Stīvenss pirms sezonas veica darījumus, pēc kuriem "Celtics" sastāvu papildināja Kristaps Porziņģis un Džrū Holidejs. Viņi bija svarīgi spēlētāji, kuri palīdzēja Bostonas komandai kļūt par regulārā čempionāta vadošo komandu.

Oklahomasitijas "Thunder" basketbola operāciju viceprezidents un ģenerālmenedžeris Sems Presti un Minesotas "Timberwolves" basketbola operāciju prezidents Tims Konelijs balsojumā ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

47 gadus vecais Stīvenss no 2013. līdz 2021.gadam bija "Celtics" galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!