Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV federālā tiesa piespriedusi 40 mēnešu cietumsodu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionam Glenam Deivisam, kurš kopā ar vēl vairākiem NBA spēlētājiem krāpies ar līgas veselības plāna pabalstiem.

Kopā lietā figurēja un sodus saņēma 22 personas, no kurām 18 ir bijušie NBA spēlētāji. 38 gadus vecajam Deivisam, kurš kopš lietas sākuma noliedzis savu vainu, pēc cietuma soda izciešanas viņam vēl trīs gadus būs stingrā uzraudzība. Tāpat bijušajam NBA basketbolistam jāatlīdzina 80 000 ASV dolāru zaudējumi, bet pēc atbrīvošanas uzraudzības trīs gadu laikā piespiedu kārtā jāapmeklē arī finanšu pārvaldības un narkotiku atkarības ārstēšanas kursi.

Par noziedzīgā grupējuma idejas autoru un vadītāju tiek uzskatīts cits bijušais NBA spēlētājs Terenss Viljamss, kuram pagājušā gadā ASV tiesa piesprieda 10 gadus cietumā. Viljamsa izdomātās shēmas rezultātā laika periodā no 2018. līdz 2021. gadam, izmantojot NBA veselības apdrošināšanas plānu, izkrāpti vairāk nekā pieci miljoni ASV dolāru.

Deivisam ir otrs lielākais cietumsods starp bijušajiem NBA spēlētājiem šajā lietā. Pagājušā gada novembrī 18 mēnešu sodu saņēma Vils Bainums, kurš atzīts arī par vainīgu melošanā tiesai pēc zvēresta nodošanas.

2008. gadā Deiviss kopā ar Bostonas "Celtics" kļuva par NBA čempioniem. Pēc 2014./2015. gada sezonas Deiviss noslēdza profesionālo karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!