Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bostonas "Celtics" otrdien ar rezultātu 109:102 izslēgšanas spēļu otrās kārtas ceturtajā mačā pārspēja Klīvlendas "Cavaliers vienību".

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bostonas "Celtics" otrdien ar rezultātu 109:102 izslēgšanas spēļu otrās kārtas ceturtajā mačā pārspēja Klīvlendas "Cavaliers vienību".

Bostonas komanda, kurai traumas dēļ joprojām nevar palīdzēt latvietis Kristaps Porziņģis, ar šo uzvaru sērijā pret "Cavaliers" panākusi 3-1. "Celtics" nepieciešama vairs tikai viena uzvara, lai iekļūtu Austrumu konferences finālā.

"Cavaliers" šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas līderis Donovans Mičels.

Spēle iesākās līdzīgi, abām komandām apmainoties ar sekmīgiem uzbrukumiem. Tam sekoja "Celtics" izrāviens, kurā Bostonas galvenās lokomotīves bija komandas nominālie līderi – Džeisons Teitums un Džeilens Brauns. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās, Bostonai esot vadībā ar rezultātu 37:30.

Mača turpinājums aizritēja ļoti līdzīgi – te izrāviens padevās vienai, te otrai komandai. Pirmajā puslaikā "Cavaliers" rindās ļoti labi darbojās Makss Strūsss, kurš realizēja vairākus tālmetienus. Otrajā ceturtdaļā kvalitatīvāku sniegumu sāka demonstrēt arī Ohaio vienības saspēles vadītājs Dariuss Gārlands.

Trešās ceturtdaļas sākumā "Cavaliers" pat izvirzījās vadībā. Bostonas komanda gan neļāva pretiniekiem aizbēgt pārāk tālu, un atbildēja ar savu izrāvienu, vairākus svarīgus punktus gūstot Braunam. Pirms pēdējās ceturtdaļas "Celtics" jau bija desmit punktu pārsvars.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā "Celtics" padevās vēl viens veiksmīgs izrāviens, kas ļāva pārsvaru palielināt līdz pat 15 punktiem. "Cavaliers" deva nelielu prettriecienu un pietuvojās līdz piecu punktu deficītam. Tomēr reāli apdraudēt "Celtics" uzvaras svinības Klīvlendas komandai nesanāca. Nedaudz vairāk kā minūti līdz mača beigām ļoti svarīgu tālmetienu realizēja Brauns, faktiski nodrošinot "Celtics" trešo panākumu šajā sērijā.

Rezultatīvākie Bostonas rindās bija Teitums un Brauns ar attiecīgi 33 un 27 punktiem. Klīvlendas komandas rindās visvairāk punktus guva Gārlands, kurš izcēlās ar 30.

Sērijas piektā spēle notiks Bostonā naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika.

Rietumu konferences pusfināla sērijā izlīdzinājumu panāca Oklahomas "Thunder", kas ar rezultātu 100:96 pārspēja Dalasas "Mavericks". Tagad abām komandām ir pa divām uzvarām, un sērijas piektais mačs Oklahomā arī notiks naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika.

Uzvarētāju rindās 34 punktus guva komandas līderis Šejs Gildžess Aleksanders, savukārt Dalasas komandas labā ar 21 punktu izcēlās Pīdžejs Vašingtons. Luka Dončičs atzīmējās ar "triple double" – 18 punkti, 12 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles, taču ar to nepietika, lai izcīnītu panākumu šajā spēlē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!