Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai arī Bostonas "Celtics" otrajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas spēlē neizdevās realizēt metienus ar ierasto precizitāti, kopīgs komandas darbs abos laukuma galos ļāva sasniegt vēlamo rezultātu un uz Dalasu doties ar divām izcīnītām uzvarām. Kristaps Porziņģis kopš aizmainīšanas no "Mavericks" nav spēlējis Dalasā, un viņš sajūsmināts, ka viņa atgriešanās tur būs uz šīs lielās skatuves.

Jau vēstīts, ka "Celtics" komanda NBA fināla otrajā mačā ar rezultātu 105:98 (25:28, 29:23, 29:23, 22:24) savā laukumā pārspēja "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0. Porziņģis arī šo maču iesāka no rezervistu soliņa, un 23:14 minūtēs guva 12 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un bloķēja divus metienus.

Foto: SofaScore

"Tā bija lieliska uzvara. Tagad uz Dalasu dodamies ar divām uzvarām, un tur būs divas smagas spēles," sarunā ar medijiem pēc mača stāstīja Porziņģis. Kopš aizmainīšanas no "Mavericks" komandas 2022. gada februārī viņš Dalasā nav spēlējis ne Vašingtonas "Wizards", ne "Celtics" sastāvā, un viņš ar nepacietību gaida šo maču. "Pēc maiņas Dalasā esmu bijis pāris reizes, bet nav sanācis tur uzspēlēt. Interesanta sagadīšanās, ka pirmo reizi pret "Mavericks" spēlēšu NBA finālā. Tā man būs parasta spēle, taču tā notiks uz lielās skatuves. Man ļoti patīk šī pilsēta, un tā būs interesanta spēle."

"Celtics" galvenais treneris Mazulla stāstīja, ka Bostonas basketbolisti sarežģītos brīžos saglabāja mieru un saprata, kas jādara. "Cilvēki nesaprot to, ka mūsu komandā katrs spēlētājs nevar parādīt savu labāko spēli, ja komandas biedrs neizdara savas funkcijas. Tā ir kā ķēdes reakcija," skaidroja treneris. "Džeisona piespēļu izdarīšana, Džeilena pieņemtie lēmumi, Džrū spēles veidošana. Mums ir jāveido dažādas izspēles, jādodas uz grozu vairākas reizes vienā uzbrukumā. Džrū padarīja lielisku darbu, dodoties uz grozu bez bumbas, bet pārējie viņu prata atrast. Katrs spēlētājs mūsu komandā spēli ietekmē citādākā veidā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!