Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš ceturtdien, 5.jūnijā, paziņoja valstsvienības sastāvu dalībai Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Basketbola savienībā.

Kā pēdējās no kandidētām svītrotas Dace Cinīte un Baiba Eglīte. Tādējādi komanda uz atlases sacensībām Madridē dosies sekojošā sastāvā: Anete Jēkabsone-Žogota, Liene Jansone, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Ieva Kubliņa, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

"Cinītes nebraukšanai ir jāmeklē dziļāki iemesli - viss sākās ar to, ka ilgu laiku ar pilnu slodzi nevarēja trenēties Gunta Baško, Ieva Tāre un daļēji arī Anete Jēkabsone-Žogota. Šīs trīs spēlētājas bijām plānojušas iespēlēt arī kā pirmos numurus, tomēr nepilnvērtīgo treniņu dēļ to nevarējām izdarīt, tāpēc nedrīkstam riskēt, un uz Madridi dosies trīs saspēles vadītājas - pārbaudīta vērtība Zane Eglīte, Elīna Babkina, kura ir laba uzbrukumā, kā arī Anda Eibele," pastāstīja Zvirgzdiņš. "Baško, Tāre un Jēkabsone-Žogota labāk lai spēlē savā pozīcijā un iegūst pārliecību pēc traumu izārstēšanas."

"Baiba Eglīte treniņos izskatījās ļoti labi, tomēr uz viņas pozīciju ir daudzas pieredzējušākas spēlētājas un šoreiz izvēlējāmies tās, jo Madridē mums kļūdas nepiedos," Latvijas izlases galvenais treneris slavēja arī Eglīti.

Šajā nedēļā Madridē atrodas Latvijas izlases treneris Ainārs Čukste, kurš vēro Latvijas izlases pretinieces priekšsacīkšu turnīrā. Kā izteicās Zvirgzdiņš, gan par Senegālu, gan arī Japānu saglabājušies visi iepriekšējie priekšstati, kurus tagad cītīgāk būs iespējams izpētīt jaunos video ierakstos.

Pēdējo treniņu pirms došanās uz Madridi basketbolistes aizvadīs šovakar un tā beigās komandu apmeklēs arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Zvirzgzdiņš uzsvēra, ka tas vienībai dos tikai un vienīgi pozitīvas emocijas.

Uz kvalifikācijas turnīru Madridē Latvijas basketbolistes dosies piektdien, 6.jūnijā. Komandas svinīgā pavadīšana uz sacensībām Rīgas lidostā notiks pulksten 13:30.

2008.gada Pekinas Olimpiādes atlases turnīrs Madridē risināsies no 9. līdz 15.jūnijam. Turnīrā 12 komandas cīnīsies par pēdējām piecām ceļazīmēm uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Turnīrā Madridē visas izlases ir sadalītas četrās grupās. Latvija priekšsacīkstēs tiksies ar Senegālu (9.jūnijā) un Japānu (12.jūnijā). Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, savukārt ceturtdaļfināla uzvarētājas iegūs ceļazīmes uz Pekinas Olimpiādi.

Tikmēr ceturtdaļfināla zaudētājas pēc izslēgšanas spēļu principa noskaidros pēdējās - piektās - ceļazīmes īpašnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!