Foto: AFI
SEB Baltijas Basketbola līgā (BBL) ceturto vietu sestdien ieguva Latvijas vicečempioni „ASK Rīga”, kas finālturnīra spēlē par trešo vietu ar 68:77 (27:11, 12:26, 11:19, 18:21) zaudēja sacensību mājiniekiem Tartu „Rock”.

Spēles foto galerija

Rīdzinieki negaidīti pārliecinoši iesāka maču, pirmajā ceturtdaļā panākot vairāk kā desmit punktu pārsvaru. Tomēr vairākiem „ASK Rīga” spēlētājiem jau pirmās ceturtdaļas beigās bija vairākas piezīmes, līdz ar to viņiem tika dota neliela atpūta. Tas iespaidoja sniegumu un „Rock” otrajā ceturtdaļā ātri sadeldēja rīdzinieku pārsvaru, bet otrajā puslaikā jau pārņēma iniciatīvu.

Vēl trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Raitis Grafs ar diviem soda metieniem izlīdzināja rezultātu 65:65, taču rīdzinieku „īsais soliņš” par sevi lika manīt tieši izskaņā – „Rock” atlikušajā laikā uzvarēja ar 12:3, gūstot uzvaru visā mačā un pirmo reizi izcīnot SEB BBL bronzas medaļas.

Rīdziniekiem 15 punktus guva Ernests Kalve, Raitis Grafs guva 14 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Aigars Vītols guva 13 punktus. Tartu komandai Tanoka Bērds guva 20 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Kā zināms, SEB BBL finālā arī šogad, tāpat kā iepriekšējās sezonās, sestdien tiksies abi Lietuvas spēcīgākie klubi – Kauņas „Žalgiris” un „Lietuvos Rytas”. „Žalgiris” vakar pusfinālā ar 83:74 uzvarēja „Rock”, bet „Lietuvos Rytas” ar 85:76 pieveica „ASK Rīga”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!