Foto: DELFI
FIBA Eirolīgas turnīrā sievietēm trešdien pārliecinošas uzvaras izcīnīja Latvijas basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas un trenera Gundara Vētras pārstāvētās komandas.

Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā pēdējo trīs gadu turnīra čempionvienība Maskavas apgabala "Spartak" ar rezultātu 94:51 savā laukumā D apakšgrupas mačā sagrāva Ungārijas klubu Segedas "Szeviep".

Latviete guva septiņus punktus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Rezultatīvākā "Spartak" komandas rindās ar 24 gūtiem punktiem bija Diāna Taurasi, savukārt "Szeviep" labā 17 punktus guva Bernadeta Nemeta.

Tikmēr latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā pagājušās sezonas Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK turnīra A grupas spēlē ar rezultātu 73:42 mājās sagrāva Itālijas čempionvienību Taranto "Cras Basket".

UGMK labā ar 16 punktiem un sešām izcīnītajām atlēkušajām bumbām mača protokolā atzīmējās Sandrīna Grudā, savukārt "Cras Basket" labā 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Ilseinas Karenas Davidas rēķinā.

UGMK patlaban atrodas A apakšgrupas līderpozīcijā ar sešām uzvarām septiņos mačos. A grupā spēlē arī Latvijas klubs "TTT Rīga", kas ceturtdien turnīra ietvaros izbraukumā tiksies ar Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray", savukārt trešdien vēl vienā grupas cīņā pagājušās sezonas Lietuvas un Baltijas čempionvienība Viļņas TEO viesos spēlēs ar Spānijas laureāti Valensijas "Ros Casares".

Kā ziņots, pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!