Foto: F64
Krievijas basketbola klubs Krasnojarskas "Jeņisej" no galvenā trenera amata pienākumiem atbrīvojis Latvijas izlases galveno treneri Ainaru Bagatski, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Kluba oficiālajā paziņojumā Bagatska atlaišana pamatota ar bailēm par neiekļūšanu Krievijas čempionāta izslēgšanas mačos.

Bagatska vietu "Jeņisej" galvenā trenera amatā ieņems serbu speciālists Stevanoms Karadžičevs.

Kā zināms, "Jeņisej" komandā spēlē arī latviešu basketbolists Kaspars Kambala, kurš naktī uz piektdienu cieta autoavārijā, un patlaban ar sievu Tifāniju atrodas mājās. Kambala treniņos varētu atgriezties "visdrīzākajā laikā".

Krievijas čempionātā "Jeņisej" komanda ar trīs uzvarām 14 aizvadītajās spēlēs ieņem astoto vietu deviņu komandu konkurencē.

Kā ziņots, "Jeņisej" vienību pirms Bagatska trenēja lietuvietis Aļģirds Brazis, kura vadībā komanda pagājušajā sezonā izcīnīja astoto vietu Krievijas čempionātā. Šogad komanda pirmo reizi startēja Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā, kur nespēja pārvarēt otro grupu turnīru.

Jau ziņots, ka Bagatskis iepriekšējās sezonas strādāja ar Latvijas klubu "Valmiera", kas ierobežoto finansiālo resursu dēļ starpsezonā nolēma sadarbību neturpināt. Savas karjeras laikā bijušais Latvijas izlases snaiperis ir trenējis trīs komandas - "Barons"/LU, Kauņas "Žalgiris" un "Valmiera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!